Controverse privind votul Elenei Lasconi la referendumul pentru familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poză publicată pe Instagram de primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a stârnit controverse în spațiul public, în contextul în care de pe spatele actului său de identitate lipsește autocolantul care să ateste prezența la votul privind referendumul pentru familie din 2018.

Afirmația primăriței i-a adus retragerea de pe lista USR pentru europarlamentare FOTO Instagram
Afirmația primăriței i-a adus retragerea de pe lista USR pentru europarlamentare FOTO Instagram

O declarație a primarului din Câmpulung Muscel a stârnit controverse în spațiul public, Elena Lasconi afirmând că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018, fapt care a dus la retragerea de pe lista pentru europarlamentare a USR și a iscat un scandal în spațiul public, fiind implicată și fiica sa, Oana Lasconi

Fata și-a criticat dur mama și a spus că nu ar susține-o pentru alegerile europarlamentare și nici pentru cele prezidențiale. 

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţiea avut loc în 6 şi 7 octombrie, iar întrebarea adresată alegătorilor a fost: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?". 

Modificarea prevedea că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României. 

lasconi instagram jpg

O imagine publicată în 2019 pe Instagram de către Elena Lasconi arată însă că de pe cartea sa de identitate lipsește autocolantul de la referendumul din 2018, acest lucru punând sub semnul întrebării afirmația făcută de primăriță. Posibilitățile privind lipsa autocolantului sunt însă multiple. 

Ministrul de Interne de la acel moment a afirmat atunci că au fost produse peste 19,4 milioane de timbre autocolante pentru referendumul pentru familie. 

Referendumul pentru familie nu a fost însă validat, prezența la vot fiind una scăzută. 

„Coaliţia pentru Familie", iniţiatoarea referendumului pentru redefinirea familiei, a acuzat la acel moment un „boicot generalizat al tuturor partidelor politice”, boicot care ar fi „îndreptat direct împotriva creştinilor din România”.

Tema referendumului pentru familie a fost readusă în atenția publică și de către partidul condus de George Simion, între membrii AUR fiind și un fost lider al „Coaliției pentru familie”, Claudiu Tîrziu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite