Ciucă vrea pace în Coaliție: Nu suntem într-o situaţie în care să nu ne suportăm unii pe alţii

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, joi, la sediul partidului, de tensiunile din interiorul Coaliţiei în urma declaraţiilor recente venite din ambele partide, cerând respect din toate părțile.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

Nu este normală o astfel de discuție într-o coaliție. O coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri și atunci, respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public”, a afirmat președintele PNL, în fața sediului partidului. 

Chestionat dacă va da curs solicitării lui Marcel Ciolacu privind neparticiparea de acum înainte a lui Rareș Bogdan la ședințele Coaliției, Ciucă a precizat: „Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă. Ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal, este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție. Atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”.

În condițiile în care prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a considerat relația cu PSD „insuportabilă” și chiar de o posibilă rupere a Coaliției, președintele Senatului a precizat: 

Aici este absolut obligatoriu să înțelegem că nu suntem într-o relație în catre să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții. Ne-am asumat să facem acest construct politic, apoi mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD să producem un dezechilibru politic”.

„Dinamitarea” Coaliției

Premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, pe prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, de mitocănie, pentru că „dinamitează” o coaliție „numai cu știri false” și subliniază că nu se rupe Coaliţia, iar Guvernul nu cade decât în condițiile în care liberalii ies de la guvernare.

Cu o zi înainte, Rareș Bogdan a discutat despre posibilitatea ruperii Coaliției. „Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL. De altfel, liberalii vor ca în noua lege a bugetului să existe prevederea că nu va crește nicio taxă în 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite