Ciucă, despre reforma ANAF: Am luat în calcul o nouă conducere și măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu

0
Publicat:

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că pentru reforma ANAF a fost luată în calcul o nouă conducere, dar și o serie de măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu, ce vor fi luate la nivelul Guvernului.

Nicolae Ciucă a vorbit despre măsurile privind reforma ANAF FOTO Arhivă
Nicolae Ciucă a vorbit despre măsurile privind reforma ANAF FOTO Arhivă

Nicolae Ciucă a declarat referitor la reforma ANAF că aceasta va presupune „digitalizarea ANAF, operaţionalizarea sigiliului electronic, declararea intrărilor de mărfuri în ţară, dar şi un proiect de lege care asigură înăsprirea pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală”. Președintele Senatului a afirmat că impactul acestor măsuri în colectarea de venituri la buget va fi de „aproximativ 10 miliarde”, potrivit News.ro.

Inclusiv acest aspect a fost luat în calcul, de numire de conducere nouă şi la ANAF şi la Vamă, plus o serie întreagă de măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu, pentru că acum avem structuri judeţene, avem structuri regionale şi într-un anume fel ele îşi dedublează activitatea, ca atare se va rămâne doar pe o singură linie. Acestea sunt măsurile care au fost prezentate şi asumate de către ministrul de Finanţe şi aprobate urmează să fie aprobate în Guvern”, a afrimat preşedintele PNL întrebat ce va include reforma.

Ciucă: Am redus cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde de lei

Liderul Senatului a afirmat privind reducerea cheltuielilor că odată cu aplicarea Ordonanței 90, s-a reușit să să se reducă cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde. „Prin aplicarea acestei ordonanţe s-a reuşit să se reducă cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde, adică de la 4 miliarde la 1,2 miliarde, ca atare există posibilitatea ca aceste sume să poată fi colectate inclusiv din gestionarea mai eficientă a acestor cheltuieli”.

Preşedintele PNL a fost întrebat şi dacă se ia în calcul o reducere a subvenţiei acordate partidelor, el precizând că ”în acest moment, discutând de un an electoral, valoarea care a fost aprobată este cea care rămâne, nici nu se majorează, nici nu scade”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite