Cum răspunde Ciucă acuzațiilor PSD legate de lipsa de implicare în gestionarea protestelor

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni, că a convocat o sesiune extraordinară pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai rapid, a soluţiilor Guvernului la problemele semnalate de protestatarii din agricultură şi transporturi.  Liderul PNL a răspuns și acuzațiilor PSD cu privire la lipsa de implicare în discuțiile cu manifestanții.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL Foto: Arhivă
Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL Foto: Arhivă

Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineață, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluțiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori și de transportatori. Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulțumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog”, a scris, luni, Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă a reiterat o parte din declarația prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, cu privire la setul de măsuri pentru fermieri propus de europarlamentarii liberali Dan Motreanu şi Daniel Buda în PE și la programul inițiat de ministrul mediului, Mircea Fechet.

„Totodată, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au avansat un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensații pentru pierderile cauzate de secetă, inundații sau de implicațiile războiului din Ucraina. Pe partea executivă, miniștrii liberali sunt implicați întru totul în soluționarea revendicărilor și acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii și Ministerului Transporturilor.

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunțat că se va iniția programul ”Rabla pentru tractoare și mașini agricole”, finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor. Mesajul protestatarilor a fost auzit și înțeles. Vom lucra împreună cu aceștia și în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României”, a conchis Ciucă.

Reacția președintelui PNL vine în contextul disputei continue dintre eurodeputatul Mihai Tudose și prim-vicepreședintele liberal Rareş Bogdan. Coordonatorul PSD pentru europarlamentare i-a acuzat  pe liberali că au votat în Parlamentul European în favoarea unui proiect care „risca să arunce în aer" agricultura și securitatea alimentară din România, aluzie la un demers respins la finalul lunii noiembrie de legislativul european.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite