Scandal la Afumați, la protestul transportatorilor și fermierilor. Mai mulți manifestanți au încercat să blocheze șoseaua

0
Publicat:

Protestul organizat de transportatori și fermieri la marginea Bucureștiului a luat o întorsătură tensionată, dând naștere la un incident care a necesitat intervenția jandarmilor.

Jandarmii au intervenit la Afumați pentru restabilirea ordinii
Jandarmii au intervenit la Afumați pentru restabilirea ordinii FOTO Inquam Photos / George Călin

Grupuri de manifestanți au încercat să blocheze circulația în ambele sensuri, generând agitație și confuzie în zona Afumați.

Totul a început când un număr mic de protestatari a ieșit în stradă și a întins un drapel al României care a blocat complet circulația. Cu traficul oprit pe ambele sensuri, jandarmii și polițiștii au intervenit pentru a restabili ordinea și pentru a preveni eventualele situații periculoase, potrivit Digi24.

Protestatarii au scandat lozinci precum „Jos Guvernul, jos Marcel Ciolacu”, exprimându-și nemulțumirea față de actuala guvernare. Însă nu toți participanții la protest au fost de acord cu această abordare agresivă.

În ciuda eforturilor jandarmilor de a calma spiritele și de a explica situația, unii protestatari au refuzat să coopereze și au strigat la forțele de ordine să-i lase în pace.

După aceste incidente, câțiva fermieri și transportatori au spus că se delimitează clar de cei care au provocat conflictul în Afumați. Aceștia susțin că există suspiciuni cu privire la implicarea politică în situație, afirmând că cei care au creat haosul ar fi fost trimiși intenționat pentru a destabiliza protestul lor.

De asemenea, acești protestatari au subliniat că au refuzat să participe la protestul autorizat în Piața Constituției, organizat de primarul Nicușor Dan, invocând dorința lor de a se menține neutri față de orice partid politic.

Între timp, atmosfera s-a calmat, iar protestatarii au revenit la manifestația pașnică. Ascultă muzică românească, flutură steaguri și își exprimă nemulțumirile față de condițiile actuale.

Ei au subliniat că nu vor părăsi locul protestului până când revendicările lor, care depășesc 70 la număr, nu vor fi luate în considerare. Printre aceste revendicări se numără reducerea polițelor RCA și recuperarea unui procent din acciza la combustibil.

Forțele de ordine continuă să monitorizeze situația, impunând filtre ale Poliției care împiedică trecerea protestatarilor cu utilajele lor spre Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite