Ciucă, întâlnire cu un oficial SUA. Partea americană a propus acordarea de sprijin tehnic pentru includerea României în programul de vize

0
Publicat:

Premierul s-a întâlnit cu asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA. Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală dintre România și SUA pe dimensiunile politică, economică și militară.

Nicolae Ciucă, întrevedere cu Dereck J. Hogan FOTO: GOV.RO
Nicolae Ciucă, întrevedere cu Dereck J. Hogan FOTO: GOV.RO

„În cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite pe dimensiunile politică, economică și militară. În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Un al doilea subiect important abordat de Nicolae Ciucă și asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, în timpul întâlnirii a fost situația de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum și ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a țării noastre fiind apreciată la nivelul administrației SUA. De asemenea a fost analizată situația de securitate din regiunea Marii Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră”, se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, în cadrul dialogului, partea americană a propus acordarea de sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite