Ciucă, întâlnire cu conducerea COSR. Premierul a transmis sprijinul Guvernului pentru asigurarea condițiilor necesare sportivilor români

0
Publicat:

Premierul României s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții conducerii COSR, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu și Secretarul General George Boroi.

Întrevederea premierului cu conducerea COSR FOTO: GOV.ro
Întrevederea premierului cu conducerea COSR FOTO: GOV.ro

În cadrul întâlnirii oficialii COSR au prezentat stadiul pregătirilor pentru organizarea în bune condiții a calificării și participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, în 2024.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis întreg sprijinul Guvernului pentru ca, alături de COSR, Executivul să poată asigura sportivilor și personajului tehnic condițiile optime pentru pregătire.

„Fiind un an pre-olimpic, eforturile noastre trebuie concentrate și mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegație sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar să creștem cât mai mult șansele de a obține performanță, adică medalii pentru România”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român a prezentat calendarul competițiilor de calificare organizate în acest an, inclusiv articiparea sportivilor români la Jocurile Europene Cracovia-Maloposka, organizate în Polonia, în perioada iunie-iulie, la care vor participa peste 150 de sportivi.

De asemenea, a fost prezentat stadiul proiectului modernizării Centrului Olimpic de la Izvorani, care va intra în finanțare prin Compania Națională de Investiții, care va avea capacitatea de a oferi anual o bază de pregătire la standarde internaționale pentru mii de sportivi de performanță, din peste 20 de discipline olimpice și neolimpice.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite