Ciolacu și premierul Republicii Moldova, la ceremonia organizată cu ocazia aniversării Patriarhului Daniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu și omologul din Republica Moldova, Dorin Recean, au participat la aniversarea Patriarhului Daniel, potrivit News. Șeful Executivului roomân l-a felicitat pe patriarh într-un mesaj pe Facebook, alături de o poză cu cei doi.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Întru mulți și fericiți ani, Preafericirea Voastră”, este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu, lângă fotografia cu patriarhul Daniel și omologul din Republica Moldova, Dorin Recean. 

Potrivit News, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, se află într-o vizită privată în România şi a participat la o ceremonie dedicată zilei de naştere a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, alături de premierul român. 

Sursa citată a relatat că, începând cu ora 12:00, la Palatul Patriarhiei a avut loc o scurtă ceremonie în timpul cărei au fost prezentate mesaje de felicitare trimise din partea autorităţilor române centrale şi locale, precum şi ale altor instituţii publice. 

 Serbat de BOR cu mare fast

Dan-Ilie Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, își serbează ziua de naștere. Născut în anul 1951, Preafericitul Daniel este celebrat la 22 iulie, odată cu Sfânta Maria Magdalena. 

„Părintele Patriarh Daniel a împlinit astăzi vârsta de 72 de ani. Vârstă de aur a vieții spirituale, a concluziilor esențiale, a înțelepciunii morale pentru cineva care a metabolizat în viața personală cuvintele Cuvântului, pe care Îl slujește cu fidelitate, luciditate, rafinament teologic, inspirație și rigoare adecvată la realitate. La mulți ani!“, i-a urat public Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române șefului Bisericii Ortodoxe. 

Patriarhia a specificat că „la toate aceste momente aniversare vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de Stat, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni“.   

Când a luat cuvântul, sărbătoritul Daniel Ciobotea a mulțumit lui Dumnezeu, exprimându‑și recunoștința față de „părinții după trup și părinții duhovnicești, profesori și față de toți cei care au contribuit la formarea sa spirituală, intelectuală și teologică“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite