Ciolacu se declară „adeptul impozitării progresive”, dar spune că nu exclude „continuare cu cota unică la companii”

0
Publicat:

 Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, că este adeptul impozitării progresive, dar a explicat că nu exclude nici continuare cu cota unică la companii, potrivit News.ro. Premierul a menţionat însă că e nevoie de unele lămuriri.

Premierul Marcel Ciolacu: FOTO INQUAM Photos Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu: FOTO INQUAM Photos Octav Ganea

„Noi avem de îndeplinit o altă reformă, reforma fiscală. Acolo va fi o discuţie amplă unde vom lua hotărârile cele mai bune. Sunt adeptul impozitării progresive, ea este peste tot în lume. În Europa mai este într-un stat care este ca şi mărime cât Bucureştiul şi în Federaţia Rusă şi mi se pare în Bulgaria pe anumite segmente. Noi nu mai avem cota unică. Noi trebuie să lămurim şi acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Euronews, întrebat fiind dacă se gândeşte la o impozitare progresivă.

„Ne furăm singuri pălăria”  

Premierul a menţionat însă dacă se optează pentru menținerea cotei unice la companii, aceasta că nu trebuie să fie „o cotă unică cu excepţii”.

Nu exclud continuarea cu cota unică la companii. Dar cota unică trebuie să fie cota unică. O cota unică înseamnă tot sistemul de impozitare. Dacă am hotărât astăzi să fie cota unică, ar însemna că creştem taxe şi impozite. Eu nu exclud cota unică. Şi am stat cu oamenii de afaceri şi am văzut şi bunele şi relele, am stat de vorbă şi cu ANAF-ul ca sistem de strângere a taxelor. O cotă unică trebuie să fie unică, nu trebuie să fie o cotă unică cu excepţii pe fiecare, în funcţie de cum ne convine nouă. Pentru că acel mecanism nu mai este sustenabil în an electoral să încercăm să modificăm. De fapt, ne furăm singuri pălăria”, a mai spus Ciolacu.

Amintim că Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că va discuta cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, despre măsura privind majorarea salariului minim la 3.700 de lei, precum şi cea privind creşterea deductibilităţii de la 200 de lei la 300 de lei. Prim-ministrul a spus că în ce privește majorarea pragului pentru impozitarea pensiilor, își dorește să creeze un mecanism, la fel ca la salariul minim european.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite