Ciolacu: „Eu nu rup nicio alianță”. / Mesaj pentru PNL: Alegerile sunt în 2024

0
Publicat:

Președintele PSD a transmis celor din PNL că partidul său nu vrea să rupă alianța de guvernare, dar că ar trebui ca liberalii să dea mai puține declarații și să-și tempereze discursul.

Marcel Ciolacu tot transmite avertismente aliaților FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu tot transmite avertismente aliaților FOTO Inquam Photos

Întrebat de tensiunile din Coaliție, Marcel Ciolacu a venit cu un răspuns direct. „Eu nu rup nicio alianță. Nu instig la ruperea unei alianțe”, a precizat șeful PSD.

E singura soluție politică pentru a da stabilitate României.  Aceată coaliție poate fi și după 2024. Dar nu voi accepta să se spună despre un coleg al meu minciuni și neadevăruri, fie că este membru al Guvenrului sau nu”, a completat Ciolac. 

Președintele PSD le-a recomandat liberalilor să fie temperați în mesajele pe care le transmit în mediul public. „Ar trebui să dăm declarații mai puțiine, să aducem mai puține acuze. Să le remaintesc colegilor de coaliție că alegerile sunt în 2024”, a punctat șeful social-democraților.

Viitorul ministru al Apărării

Întrebat dacă luni va fi o ședință de Coaliție și dacă va fi stabilit și numele noului ministru al Apărării, Ciolacu a precizat: „Am avut o discuție telefonică azi cu premierul. E posibil ca luni să avem o disucție doar președinții care formează Coaliția. Lucru pe care l-am mai făcut. Apoi o ședință de coaliție (n.r. - adică și cu alți lideri din partidele guvernamentale, inclusiv unii miniștri). Apoi un Consiliu Național (nr.r - al PSD) să desemnăm cine va fi viitorul ministru al Apărării”, a completat Ciolacu. 

Președintele PSD a punctat inițial că ar accepta o funcție de ministru al Apărării, dacă i se va propune, dar consideră că nu e momentul potrivit, fiind responsabil de alte priorități ale Coaliției și ale partidului.

Categoric, da (n.r. - acceptarea funcției de premier). Întotdeauna e o mândrie. Dar acum trebuie să decid prioritățile PSD și unde m-au împins colegii mei. Nu e momentul să iau o decizie să fiu ministru (n.r. - în Guvernul Ciucă)”, a completat Marcel Ciolacu.

Totuși, cu gândurile la alegeri

Șeful PSD a anunțat că Gabriela Firea va fi cu „certitudine” candidata social-democraților la Primăria Capitalei, la alegerile din 2024, însă nu știe cine va fi reprezentantul partidului la prezidențiale.

 „Nu știu cine o să fie candidatul la președinție. Eu, personal, nu știu acest lucru. În schimb, știu cu certitudine un lucru: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală. Și cum se spune la București: dacă buzoienii ar lipsi o zi, s-ar circula normal. Cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie electorală directa afirmat liderul social-democrat, la evenimentul prilejuit de alegerile PSD Buzău.   

Gabriela Firea a precizat în urmă cu o lună că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale şi că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţelege că sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte.

Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcţie”, a explicat Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite