Ciolacu: Liberalii să își asume dezastrul din București. Nicușor Dan este candidatul PNL și USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD a declarat la România Tv că liberalii ar trebui să îşi asume „dezastrul” din Bucureşti, Nicușor Dan fiind candidatul comun al PNL și USR la Primăria Capitalei.

Șeful PSD spune că PNL ar trebui să își recunoască vina în administrația din București FOTO Arhivă
Șeful PSD spune că PNL ar trebui să își recunoască vina în administrația din București FOTO Arhivă

  „Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în Coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR”, a spus Ciolacu la România TV.

Șeful PSD a mai susținut că reprezentanţii PNL ar trebui să îşi asume că au greşit atunci când i-au susţinut pe Nicuşor Dan şi pe Clotilde Armand.

„Nu e nicio ruşine să spui: am greşit când i-am susţinut. Sau poate îi susţin în continuare, e posibil şi acest lucru. (...) Tot ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi tot ce vedem la televizor se datorează PNL şi USR, care îl susţin pe Nicuşor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supăra cineva din PNL că spun aceste lucruri, pentru că ăsta este adevărul, nu am venit să vă mint”, a mai completat Ciolacu.  

PSD cere demisia primarului Capitalei și primarului din sectorul 1

Liderul PSD a avut mai multe critici la adresa primarului din Capitală și la adresa primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand, susținând vina liberalilor în alegerea celor doi. 

Marcel Ciolacu i-a cerut în mai multe rânduri demisia ui Nicușor Dan. De asemenea, șeful social-democraților a anunțat că Gabriela Firea este candidatul formațiunii politice pentru Primăria Capitalei. 

Și primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand, i-au cerut demisia social-democrații, invocând problemele cu firma de salubrizare din Sector, dar și scandalul privind acuzațiile de conflict de interese lansate de ANI. 

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat procurorii și prefectul Capitalei, ca urmare a semnării unor acte administrative de către primarul Sectorului 1, prin care se încalcă prevederile referitoare la conflictul de interese și incompatibilitatea în funcție.

De altfel, Clotilde Armand ar fi obținut 18.720 de lei în urma majorării cu până la 30% a indemnizației pentru funcția de manager al unui proiect, pentru care s-a numit singură, încălcând, potrivit evaluatorilor ANI și Codul Penal, dar și Codul Administrativ privind legalitatea actelor emise. 

Marea problemă nu o reprezintă sporul de 25% încasat pentru că primăria derulează proiecte pe fonduri europene (în prezent trei, potrivit informațiilor „Adevărul”), ci că s-a numit manager de proiect și a încasat bani. USR-iștii invocă faptul că s-ar aplicat prevederile care țin de funcționarul public, dar primarul este demnitar, nu funcționar public. Prin urmare, sunt încurcate, voit sau nu cele două funcții.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite