Ciolacu, întrevedere cu primarul Romei: Guvernul vrea să contribuie la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, miercuri, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Italia, cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri. Șeful Guvernului i-a transmis oficialului italian una dintre dorințele diasporei noastre din acea regiune.

Premierul Marcel Ciolacu cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri Foto: Instagram
Premierul Marcel Ciolacu cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri Foto: Instagram

În cadrul discuțiilor cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri, premierul Marcel Ciolacu a subliniat „evoluția ascendentă a relației româno-italiene din ultimul an, precum și excelenta integrare a comunității românești din Italia, facilitată și de eforturile autorităților italiene”, potrivit unui comunicat al Executivului.

În discuția purtată cu edilul Capitalei italiene, prim-ministrul român i-a transmis acestuia și câteva dintre așteptările comunității noastre din Italia, inclusiv aceea de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma.

Importanța românilor pentru statul italian

Românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini din Italia, sunt cetățeni europeni, bine integrați, care își doresc păstrarea legăturii spirituale cu țara de origine”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul român i-a transmis oficialului italian că statul nostru ar putea contribui financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian.

Evocând, totodată, încărcătura simbolică pe care o au unele dintre monumentele din centrul Romei, premierul Marcel Ciolacu a exprimat disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian, monument emblematic care ilustrează legăturile istorice profunde dintre România și Italia”, notează sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de două zile în Republica Italiană unde va participa la cea de-a treia ședință comună a Guvernelor României și Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite