Ciolacu, întrevedere cu Maia Sandu: Istoria noastră garantează că România rămâne un susţinător constant al R. Moldova

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia a reiterat sprijinul României privind parcursul european al statului vecin. 

Premierul Ciolacu, întrevedere cu Maia Sandu FOTO Twitter
Premierul Ciolacu, întrevedere cu Maia Sandu FOTO Twitter

„Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu”, a informat Guvernul României, arătând că în cadrul întâlnirii premierul Ciolacu „a subliniat sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al Republicii Moldova și implementării reformelor necesare pentru avansarea agendei europene, în contextul deciziei Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare la UE, din decembrie 2023”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „au fost discutate în cadrul întrevederii proiecte de cooperare bilaterală, în special în domeniul infrastructurii și în sectorul economic, cu accent asupra sprijinului pe care România îl acordă dezvoltării mediului investițional din Republica Moldova”.

Foarte bucuros să mă întâlnesc cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din nou şi să reconfirm sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a fost mesajul premierului pe X.

Șeful Guvernului român a mai subliniat: „istoria noastră comună şi relaţiile noastre frăţeşti sunt un catalizator puternic şi garantează că România rămâne un susţinător constant al dezvoltării economice, stabilităţii şi securităţi Republicii Moldova”, a mai transmis premierul. 

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în perioada 5 - 6 martie o vizită de lucru la Bucureşti unde va discuta cooperarea bilaterală şi va participa la congresul Partidului Popular European, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

În cadrul vizitei, şefa statului va avea întrevederi cu preşedinte Klaus Iohannis şi prim-ministrul Marcel Ciolacu şi se va întâlni cu comunitatea moldovenilor din Bucureşti.

De asemenea, Maia Sandu va participa la congresul Partidului Popular European, unde va ţine un discurs şi va avea întrevederi cu mai mulţi omologi, potrivit Agerpres.  

Congresul Partidului Popular European se desfăşoară la Bucureşti în zilele de 6 şi 7 martie, reunind lideri din familia politică a popularilor europeni.

Partidul Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova aflat la guvernare şi fondat de actuala preşedintă a ţării, Maia Sandu, este membru asociat al Partidului Popular European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite