Ciolacu, despre cazul elevului violat la şcoală: Nu va rămâne piatră pe piatră, dacă se confirmă că directoarea a ascuns faptele

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că a cerut să fie informat cu privire la toate datele despre cazul minorului violat la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti. Premierul a afirmat că dacă se va dovedi că directoarea unităţii de învăţământ a ascuns informaţiile, se va face ordine de la temelie.

Premierul a afirmat că a cerut să fie informat despre cazul minorului violat la școală Foto: Arhivă
Premierul a afirmat că a cerut să fie informat despre cazul minorului violat la școală Foto: Arhivă

Până mâine dimineaţă vom şti cu exactitate. Vă daţi seama că nu va rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte”, a declarat premierul, luni seară, la Antena 3, cu privire la cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un copil ar fi fost fost violat.

Premierul a afirmat că a cerut să fie informat cu privire la toate datele care vor apărea în acest caz, iar până în luni dimineață urmând să primească toate informațiile.

”Dar totuși trăim în una din cele mai sigure țări din Europa... E greu să digeri o astfel de faptă şi un astfel de caz”, a adăugat premierul.

Minorul fusese violat și acum doi ani de un coleg de 11 ani

După cum a relatat, Adevărul, în decembrie anul trecut, un elev de zece ani, care învăța la școala „Nicolae Titulescu” din Capitală, a fost violat în toaletă de un elev mai mare. „Agresorul avea o glugă trasă pe față, iar copilul nu i-a văzut chipul”, a declarat pentru „Adevărul” Dan Tita, președintele Federației Naționale a Părinților din sectorul 1. „A fost dus la spitalul „Grigore Alexandrescu”, acolo unde medicii au confirmat abuzul, iar apoi au fost alertate poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Ulterior, fost scos și un certificat medico-legal”, a mai precizat acesta.  

Băiatul fusese abuzat sexual și în 2022, pe când era în clasa pregătitoare, într-un mod similar, de un coleg în vârstă de 11 ani. Atunci, însă, scandalul a fost aplanat, agresorul fiind mutat din școală, iar victima consiliată de psihologi de la Protecția Copilului.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ligia Deca, un reprezentant al Ministerului Educaţiei s-a deplasat luni dimineaţă la școala „Nicolae Titulescu” , împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru „a verifica atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate”. Ministrul Educaţiei a solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului concluziile cercetării.

Conform Agerpres, cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Mai mulţi părinţi revoltaţi s-au adunat luni în curtea unităţii de învăţământ.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite