Ciolacu, întâlnire cu profesorii protestatari din Buzău. Ce promite șeful PSD că va face viitorul Guvern

0
Publicat:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu reprezentanții din Educație, la Buzău, în contextul în care mai mulți profesori au protestat joi, la Domul Central din Cimitirul Eroilor, Municipiul Buzău, acolo unde social-democratul a susținut un discurs. 

FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

„M-am întâlnit și la Buzău cu reprezentanții profesorilor. Și o voi face oriunde, oricând până când această problemă se va rezolva”, a anunțat Marcel Ciolacu, susținând că „dincolo de salariile mici din educație, cred că este vorba și de respect. Respect care de 30 de ani a lipsit în relația statului cu cei care ne educă copiii”.

Șeful PSD a mai transmis că „viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea și respectul cuvenit dascălilor! Și suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare”. 

„Întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor să le ascult problemele”, a mai precizat președintele social-democraților. 

Mai mulți reprezentanți din Educație au fost prezenți pentru a protesta la ceremonia militară și religioasă, organizată cu ocazia Zilei Eroilor, la Domul Central din Cimitirul Eroilor, din Municipiul Buzău, acolo unde șeful PSD, Marcel Ciolacu, a ținut un discurs, fiind huiduit de aceștia.

Președintele Camerei Deputaților a declarat în cadrul ceremoniei militare, la Buzău, că ar fi vrut să se adreseze și profesorilor, arătându-se ferm convins că vor continua discuțiile cu cei din educației la prefectură. 

Grevă în învățământ. Protest în fața Parlamentului

Sindicaliștii din Educație au decis să continue greva generală după ce Guvernul le-a oferit carduri de sprijin și nu măriri salariale. Profesorii protestează în Piața Victoriei, unde sunt așteptați 15.000 de oameni.

Salariații din educația buzoiană au protestat în fața Prefecturii Buzău, instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu., fiind prezente ambele organizații sindicale reprezentate la nivelul unităților de învățământ din județ.

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar buzoian au plecat mai devreme de ora 12.00, prevăzută pentru încheierea protestului din fața Prefecturii Buzău, și au mers în marș spre Cimitirul Eroilor, unde știau că liderul PSD avea programat un discurs de Ziua Eroilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost huiduit în timpul evenimentului. De altfel, în cimitir, acolo unde avea loc comemorarea s-au auzit vuvuzelele și strigătele celor care participau la manifestație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite