Ciolacu îi recunoaște greșeala lui Dîncu: „Nu e cazul să ai păreri personale”. Ce spune despre o posibilă remaniere

0
0
Publicat:

Președintele PSD a reacționat în urma declarației ministrul social-democrat al Apărării privind negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Marcel Ciolacu susține că Vasile Dîncu, în calitate de ministru al Apărării, nu poate avea „păreri personale și crezuri”.

Marcel Ciolacu considerată justificată ieșirea președintelui Iohannis FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu considerată justificată ieșirea președintelui Iohannis FOTO: Facebook

„Să ai păreri personale și crezuri, cred că este depășit momentul și nu este cazul să ai păreri personale și crezuri ca ministru al Apărării, într-o perioadă de conflict la granițele României. Dacă doriți o părere personală, categoric da (nr. întrebat dacă ministrul Apărării a greșit prin declarația sa). Ați văzut că a existat și o ieșire din partea președintelui Zelensky, înseamnă că părerea ta contează. Nu este un război al Rusiei cu Ucraina, este un război al țărilor democratice” , a explicat președintele PSD. 

Marcel Ciolacu susține că ieșirea președintelui României în urma declarațiilor ministrului Dîncu este una corectă, în condițiile în care acesta este comandatul suprem al armate, potrivit Constituției.

„Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în consecință de cauză pe politica pe care o are statul român. Președintele, având atribuții, este îndreptățit să aibă această ieșire, nu am nimic împotrivă. Dacă a convenit această ieșire și cu prim-ministrul și mai bine”, a precizat acesta la podcastul EVZ.

În ceea ce privește o posibilă remaniere a ministrului Dîncu în urma declarațiilor pe tema Ucrainei, președintele PSD a precizat că „dacă prim-ministru va cere acest lucru în coaliție, vom avea această discuție. Presupun că există niște argumente și niște discuții mai serioase și mai aprofundate decât un punctaj făcut de către președintele României către ministrul Apăririi”.

Iohannis, săgeți către Vasile Dîncu

Președintele a comentat afirmațiile făcute de ministrul Apărării, privind negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, susținând că „unii demnitari” trebuie să citească „mai frecvent revista presei”.  Șeful statului a precizat că recomandarea este pentru unii demnitari români, pentru a afla pozițiile oficiale adoptate atât de România, cât și de întreaga Uniune Europeană. 

„În acest război, Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, cu toții, că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a răspuns președintele României, Klaus Iohannis, fiind întrebat cum vede afirmațiile șefului din fruntea ministerului Apărării. 

Vasile Dîncu a declarat într-un interviu, privind negocierile de pace dintre Ucraina și Federația Rusă, că „singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite