Ciolacu, după afirmațiile Maiei Sandu referitoare la planul Rusiei: Suntem uniți pentru democrație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD a reacționat în urma declarațiilor președintei Republicii Moldova referitoare la planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova. Ciolacu se arată profund îngrijorat și susține că România și Uniunea Europeană susțin continuarea drumul european al Republicii Moldova.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Inquam Photos

„Profund îngrijorat de informațiile comunicate de președintele Maia Sandu, referitor la încercările Rusiei de a destabiliza Republica Moldova. România și Uniunea Europeană susțin pe deplin continuarea drumului democratic și european al Republicii Moldova. Suntem uniți pentru democrație”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Twitter.

Rusia dorește destabilizarea Republicii Moldova

Maia Sandu a avertizat, la câteva zile după ce liderul de la Kiev a declarat că Rusia vrea să distrugă Republica Modolva, că se pregătește o lovitură de stat. Potrivit președintei Republicii Moldova, planul Rusiei presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente.

,,Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul datorită intervențiilor prompte ale instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, Poliția și Serviciul de Informații și Securitate au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și a oprit tentativele de violență. În toamnă s-a pus accentul pe criza energetică care trebuia să provoace nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste violente. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Maia Sandu. 

Șefa statului vecin a dat asigurări că instituțiile lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control. 

,,Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”, a conchis președinta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite