Ciolacu anunță decizia finală în cazul închiderii hipermarketurilor în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a precizat în deschiderea ședinței de Guvern, joi, că nu este oportună închiderea hipermarketurilor în weekend, în contextul în care micii comercianți s-au plâns de vânzări extrem de reduse sâmbăta și duminica, atunci când românii pleacă la magazinele mari. 

FOTO Inquam
FOTO Inquam

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea”, a precizat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern. 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbbu, a declarat anterior la B1 Tv că „nu se pune problema închiderii hipermarketurilor în weekend”.

„Am avut discuție cu retailerii mici care au și procesare, zootehnie și magazine de desfacere, cât și cu retailerii mari. Vreau să închidem acest subiect. Nu se vor închide”, a punctat ministrul. 

Precizările au venit după ce micii comercianți autohtoni s-au plâns de vânzări extrem de reduse mai ales sâmbăta și duminica, atunci când românii pleacă în valuri la hipermarket. 

„De ce există în România hipermarketuri în buricul târgului, în timp ce în țările din Vest se află la marginea orașelor? Pentru că acolo au avut spațiu să construiască, acolo au existat oportunități de business imediat după căderea regimului comunist. Evident, în dorința de a fi cât mai aproape de consumatori și de a avea vânzări pe măsură. Și era normal să facă lucrul acesta, căci vorbim despre un business”, a explicat pentru „Adevărul” sociologul Dan Petre.

Un alt motiv pentru care românii iau cu asalt în weekend marile magazine este faptul că nu au timp când s-o facă în cursul săptămânii. Analistul economic Adrian Negrescu este de părere că un astfel de obicei de consum nu poate fi schimbat brusc, peste noapte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite