Ce spune șeful PSD despre creșterea vârstei de pensionare pentru femei: Egalizarea, prevăzută în PNRR

0
Publicat:

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că egalizarea vârstei de pensionare între femei și bărbați la 65 de ani este prevăzută în PNRR. Astfel, femeile ar urma să se pensioneze la 65 de ani, în loc de 61 de ani și 9 luni, cum este în prezent.

Liderul PSD susține că mărirea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR. Foto: Inquam
Liderul PSD susține că mărirea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR. Foto: Inquam

Uitați ce se întâmplă în Franța. Este în PNRR trecut un anumit jalon. Noi nu cunoaștem toate detaliile, presupun că ministrul Muncii va trebui să vină cu explicații. Am văzut că fostul ministru nu știe ce e trecut în PNRR, nu cred că trebuie să ajungem la astfel de discuții. Trebuie să existe o corelare între vârsta de pensionare și speranța de viață. În anumite state din Europa avem o speranță de viață mai redusă, nu poți aplica în România reguli cum sunt aplicate în Franța. Sunt ferm convins că cu răbdare, așa cum am făcut și până acum, rezolvăm. Dacă nu vii cu anumite lucruri de bun simț, se ajunge și la crize sociale, pentru că oamenii se simt nedreptățiți. Prioritatea noastră e să creștem nivelul de trai, să creștem speranța de viață”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24, menționând că "egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei e trecută în PNRR".

Avem foști miniștri care au plecat și sunt în arcul guvernamental care spun că eu am spus una și s-a trecut alta în PNRR. Sunt și reforme care nu au nicio treabă cu realitatea care trebuie renegociate cu Comisia Europeană. Parcă avem un teren minat, cu multe mine puse”, a completat Ciolacu.

Modificări la pensiile speciale

Referitor la pensiile speciale, liderul PSD a menţionat că au existat abuzuri legislative, menţionând că se vor face modificări pentru fiecare categorie care beneficiază de aceste venituri.

"Nu poţi fi magistrat o zi şi să beneficiezi de pensie de serviciu. Acum s-a extins totul către armata, dar nu putem intra într-o zonă populistă ca să caştigăm voturi venind cu un mesaj în zona de armată şi poliţie. Avem una dintre cele mai sigure ţări din lume, mergem linistiţi pe straă fără tâlharii şi crime. Vom face modificări pe fiecare categorie. Este exclus să câştigi mai mult la pensie decât în activitate. Nicio lege nu e retroactivă şi atunci trebuie să impozităm excesele legii. S-a făcut un grup de lucru la nivelul coaliţiei, integratorul e Budăi, sunt convins ca în timp scurt închidem capitolul, necăutând să câştigăm voturi, dimpotrivă, venind cu o lege constituţională şi pe care o explicăm românilor. Termenul e în cererea de plată numărul 3. Avem 60 de zile de prelungire. Trebuie să ne întoarcem odată, bugetarul numărul 1 e președintele si trebuie să ne raportam la ceva. E ilogic să nu ne raportam la nimic. Omul cel mai votat e președintele şi de acolo vii cu grila. Trebuie un sistem de impozitare că să se închidă orice abuz, pe praguri. Când ai o pensie mai mare ca salariul, e corect un prag de impozitare cât mai mare. Trebuie specificată clar perioada, nu mai merge cu şase luni, trebuie să ai o activitate de magistrat de cel puţin 20 de ani", a afirmat Ciolacu.

Recent, PSD, prin vocea secretarului general Paul Stănescu, a transmis că nu este de acord cu mărirea vârstei de pensionare. În replică, Marcel Boloş, ministrul Proiectelor Europene, a afirmat că PNRR prevede egalizarea între femei şi bărbaţi, adică o creştere pentru femei de la 61 de ani şi 9 luni la 65.

În ceea ce priveşte pensiile speciale, un proiect de lege pe această temă este în lucru la Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite