Ce le-a transmis Iohannis lui Ciolacu, Ciucă şi Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Administraţia Prezidenţială
FOTO Administraţia Prezidenţială

La ora 12.00 au început discuţiile cu partidele care urmează să formeze coaliţia de guvernare. Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat progresul făcut de liderii partidelor privind negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

„Cred că este bine că am ajuns în faza asta când se conturează un Guvern”, a spus Klaus Iohannis la începutul întâlnirii cu prima delegaţie venite la consultările convocate, formată din liderii PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor din Parlament.

Liderii PSD, PNL şi UDMR au căzut de acord să meargă cu o singură propunere de premier la Cotroceni, aceea a ministrului PNL, interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, urmând ca funcţia să fie deţinută prin rotaţie de către PNL şi PSD.

Cea de-a doua delegaţie care trebuia să se prezinte la Cotroceni, formată din reprezentanţii USR, a anunţat că nu va mai merge la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

„E un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră doar ar legitima această mascaradă. Respectăm rolul instituţiei prezidenţiale însă, din păcate, constatăm că preşedintele Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor. Preşedintele este naşul acestei monstruoase coaliţii PSD-PNL-UDMR”, a declarat liderul USR, Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite