USR nu merge la consultările convocate de Klaus Iohannis. Cioloş: Preşedintele şi-a abandonat rolul de mediator. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că USR nu va merge la consultările cu partidele politice convocate de preşedintele Klaus Iohannis. „USR devine principalul partid de Opoziţie”, a declarat liderul USR.

„E un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră doar ar legitima această mascaradă. Respectăm rolul instituţiei prezidenţiale însă, din păcate, constatăm că preşedintele Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor. Preşedintele este naşul acestei monstruoase coaliţii PSD-PNL-UDMR.

USR nu poate să gireze constituirea noului FSN care, din acest moment, va deţine întreaga putere în statul român. Ştim ce s-a întâmplat când PSD s-a mai aliniat cu PNL, care au fost efectele asupra funcţionării statului.

USR va conduce din acest moment opoziţa la acest bloc anti-reformator, pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern”, a declarat Dacian Cioloş.

Reprezentanţii formaţiunii erau aşteptaţi, luni, la consultările cu şeful statului. Precizările vin în contextul în care PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor au agreat să meargă împreună la consultări, urmând a susţine o variantă comună de premier, respectiv Nicolae Ciucă. Astfel, Cioloş a anunţat că USR va face opoziţie.

„Vom urmări să existe echitate, atunci când vom vorbi de sistemul de pensii, şi că este reglementată pensionarea anticipată şi că nu mai sunt adăugate alte categorii de pensii speciale. Acestea sunt angajamente pe care România şi le-a luat atunci când a negociat PNRR.

Legat de educaţie, în PNRR sunt mai multe idei pe care le-am promovat acolo: investiţii pentru reducerea abandonului şcolar, digitalizarea a 5.200 de şcoli, construirea a peste 100 de creşe, modernizarea a 50 de licee agricole.

Legat de sănătate: crearea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura de sănătate pentru a avea rapid spitale noi, dotarea şi renovarea cabinetelor medicilor de familie în special din zone şi regiuni marginalizate”, a mai precizat Cioloş.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite