Reprezentantul CE, dezamăgit de votul pentru Schengen: România și Bulgaria îndeplineau condițiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, consideră că țările merită să fie membre Schengen.

Comisia Europeană. Foto: Pixabay
Comisia Europeană. Foto: Pixabay

Comisia Europeană (CE) este dezamăgită că cererile României și Bulgariei de aderare la spațiul Schengen au fost respinse, întrucât ambele țări au îndeplinit toate condițiile, a declarat joi la o conferință de presă a comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în urma reuniunii Consiliului UE de la Bruxelles.

"Aș minți dacă aș spune că nu mă simt dezamăgită pentru cetățenii României și Bulgariei. Mă simt dezamăgită pentru România și Bulgaria, care au îndeplinit toate condițiile și merită să fie membri ai spațiului Schengen", a spus ea.

Cererile României și Bulgariei de aderare la spațiul Schengen au fost respinse , joi, la o reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Interne și Justiție (JAI) de la Bruxelles. În același timp, țările UE au aprobat aderarea la zona Schengen a Croației.

Pentru cetățenii țărilor aparținând spațiului Schengen, controlul vizelor la frontierele interne a fost anulat. În prezent, spațiului Schengen include 26 de țări, dintre care 22 sunt membre ale Uniunii Europene. Zona a fost creată pe baza unui acord care a fost semnat în Schengen, Luxemburg în 1985. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite