Cătălina Ştefănescu: Am plâns când Geoană a pierdut alegerile. La referendum, am vrut să plec din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai tânăr deputat din Parlamentul României, Cătălina Ştefănescu, i-a acordat duminică seară jurnalistului Ion Cristoiu un interviu la postul B1 TV, în cursul căruia a vorbit despre cariera sa politică aflată la început de drum şi despre obstacolele pe care le-a întâlnit până în prezent.

În interviu, Cătălina Ştefănescu a povestit cum a ajuns în politică, dar şi care este relaţia sa cu social-democraţii din conducerea partidului.

“Familia mea a fost totdeauna apropiată PSD. La mine în bucătărie se făcea politică. Am fost social-democrată de când îmi amintesc. Mama a fost şi ea”, a povestit social-democrata în vârstă de 24 de ani.

Totodată, ea a dezvăluit că primul său contact important cu politica a fost la campania pentru alegerile prezidenţiale din 2009, când a activat ca voluntar în echipa lui Mircea Geoană.

“Vorbeam cu oamenii din teritoriu la telefon, le dădeam informaţii în legătură cu apariţiile domnului Geoană.Mi-am dorit o carieră, dar nu neapărat în politică. Mi-a plăcut să fiu voluntar pentru că mi-am dat seama că e bine ca orice tânăr să se înfrupte din orice şansă. Mi-am dorit să învăţ foarte mult. Ştiu ce înseamnă să pierzi, în campania domnului Geoană am plâns” , a povestit ea.

După campania pentru prezidenţiale din 2009, al doilea eveniment politic care a afectat-o pe Cătălina Ştefănescu a fost referendumul din vara anului 2012.

“La referendum a fost un lucru şocant. Mi-am dorit să plec din ţară”, a arătat ea, vizibil dezamăgită.

Deşi este de părere că preşedintele Traian Băsescu este “un politician bun”, crede că, în timpul celui de-al doilea mandat, liderul de la Cotroceni s-a schimbat.

“În primul mandat a fost iubit. Partea negativă s-a dezvăluit mai ales după. A avut acel păcat al aroganţei. Mi-aduc aminte vorbele urâte, jignirile adresate jurnaliştilor, dorinţa de a învrăjbi clasele. E un politician foarte bun, dar nu înseamnă că e şi un bun conducător. Viitorul preşedinte îl văd mai echidistant, mai paşnic, concentrat pe o viziune de 10 ani, decât pe momentul de faţă”, a explicat Ştefănescu.

În schimb, şi-a exprimat aprecierea faţă de Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, pe care l-a cunoscut personal, dar şi din documentarele referitoare la evenimentele din decembrie 1989.

“De Ion Iliescu am auzit la documentarele despre Revoluţie şi după ca fiind preşedintele României. Bunica l-a apreciat foarte mult pe domnul Iliescu. Este o valoare, o enciclopedie. Am avut şansa să stau de vorbă cu dumnealui, de fapt să-l ascult. Am început să vorbim şi a fost o discuţie interesantă pentru mine”, a povestit ea.

Întrebată ce dezamăgiri a întâmpinat până acum în cariera politică, Ştefănescu a oferit drept exemplu presupusa legătură dintre ea şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

“M-a mâhnit faptul că în campanie s-a dat un film cu o domnişoară care dansa cu domnul Năstase şi domnul Dragnea şi s-a spus că eram eu. Am trimis o dezminţire, n-a dat-o nimeni. Mi-am asumat, dar a fost foarte nedrept. S-a intrat în viaţa familiei, în detalii care nu aveau relevanţă. Am înţeles atacurile, într-un fel m-au ajutat. M-a ajutat şi presa, pentru că am devenit cunoscută la nivel naţional şi ştiu că, dacă aş fi candidat în Vrancea, eram secretara domnului Oprişan”, a încheiat ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite