Candidatul Coaliției pentru Primăria Generală, față în față cu Firea. Propunere-surpriză a șefilor Coaliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ședința cu liderii organizațiilor din București, unde participă Gabriela Firea și Sebastian Burduja, a fost adus și medicul Cătălin Cîrstoiu, potrivit informațiilor „Adevărul”, președinții PNL și PSD explicând decizia desemnării unui independent pentru alegerile din 9 iunie.

Gabriela Firea a insistat să fie candida Coaliției FOTO Inquam Photos
Gabriela Firea a insistat să fie candida Coaliției FOTO Inquam Photos

UPDATE Surse din PNL și PSD au precizat pentru „Adevărul” că cei doi șefi de partide le-au propus lui Firea și Burduja să fie coordonatorii de campanie pentru Cătălin Cîrstoiu, însă nici liderul PNL București, nici șefa PSD București nu au dat un răspuns.

---

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au convocat la Palatul Victoria pe liderii filialelor din Capitală, inclusiv de la sectoare, în condițiile în care sunt discutate candidaturile la tot ce înseamnă unități administrative. Printre cei ajunși la Palatul Victoria sunt și Gabriela Firea, cea care conduce PSD București, dar și Sebastian Burduja, liderul organizației PNL București.

De asemenea, la întâlnirea cu liderii din București a fost chemat și medicul Cătălin Cârstoiu, fiind o problemă de timp până în momentul în care va fi anunțat ca alegere a Coaliției pentru a fi candidat comun. 

Potrivit informațiilor din cele două partide, echipele din PNL și PSD încearcă „să armonizeze” o schiță a unui program electoral pentru București, înainte de a fi făcut un anunț oficial privind cine e candidatul Coaliției pentru București.

În data de 15 aprilie se încheie perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (...) Data de 30 aprilie este și data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale. La data de 8 mai 2024 rămân definitive candidaturile la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.”, arată un comunicat al Guvernului, privind termenele legale pentru depunerea candidaturilor.

Deși e încă lider PSD, Firea s-ar bucura de sprijin, dacă ar deveni independentă și ar intra în cursa pentru București, din partea Blocului Suveranist Român, o alianță de șapte partide, unde unul dintre lideri este Ilan Laufer, fost ministru în Guvernul Dăncilă. De altfel, chiar Laufer a făcut declarația privind susținerea ca independentă a lui Firea, într-o intervenție publică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite