Octavian Jurma, specialistul născut în pandemie, candidează la alegerile europarlamentare. „Independent, dar nu singur“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de momentul din martie 2020, la începutul pandemiei Covid-19, biostatisticianul timișorean Octavian Jurma nu exista în spaţiul public din România ca personaj, din punct de vedere medical.

Octavian Jurma SURSA Arhiva personală
Octavian Jurma SURSA Arhiva personală

Timișoreanul Octavian Jurma, unul dintre cele mai mediatizate personaje din România din timpul epidemiei de coronavirus, militant aprig al măsurilor restrictive, a decis să candideze la alegerile Europarlamentare din 9 iunie 2024.

Scopul meu este simplu. Să obțin sprijinul Uniunii Europene, pentru a menține accesul românilor la servicii esențiale în următoarele domenii: sănătate, educație și siguranță. Mă aflu pe baricadele societății civile de patru ani, în prima linie a luptei pentru sănătata noastră și a familiei noastre (…). Candidez independent, dar nu singur. Mă bucur deja de sprijinul unui grup de oameni de bună credință din marile orașe, alături de care am lucrat ani de zile pentru promovarea valorilor democratice și euro-atlantice. Eu sunt doar primul pas spre construirea unei platforme politice, care, la rândul său, este doar un element din schela unui nou proiect de țară, pe care noi îl numim România sinergică”, a spus Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

Jurma spune că în zilele viitoare va prezenta detalii despre programul său electoral atât online, cât și în întâlniri cu susținătorii în Timișoara, București, Iași, Oradea, Cluj și alte orașe.

În martie 2020, de biostatisticianul Octavian Jurma nu auzise prea multă lume. Începutul pandemiei Covid-19 l-a transformat însă, peste noapte, într-o vedetă media. Iar pentru a justifica prezenţa sa constantă pe toate canalele, o parte a presei i-a atribuit, treptat, o serie de titulaturi pe care timişoreanul pur şi simplu nu le posedă. Aşadar, Jurma a fost făcut „epidemiolog“, ,infecţionist“, „expert“, „medic“, el fiind de fapt biostatistician.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite