Răzgândire în Coaliție. Când votăm viitorul președinte SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Coaliției au bătut palma pe datele de 15 septembrie și 29 septembrie pentru cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din acest an, au precizat surse din Coaliție pentru „Adevărul”.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE În ședința conducerii Coaliției liderii au convenit ca zilele pentru a merge la urne la prezidențiale pe 15 septembrie și 29 septembrie, susțin surse politice.

---

Surse de la vârful Coaliției au precizat pentru „Adevărul” că liderii PSD și PNL ar urma să stabilească data alegerilor prezidențiale în urma discuțiilor cu privire la două variante.

Potrivit surselor citate primul tur ar putea avea loc pe 1 sau pe 15 septembrie, iar cel de-al doilea tur ar urma să aibă loc pe 15 sau 29 septembrie, fiind luat în considerare faptul că pe 9 sempembrie începe școala. 

Comasarea alegerilor europarlamentare cu locale

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, calendarul alegerilor din anul electoral 2024. Astfel, alegerile europarlamentare și locale vor avea loc pe 9 iunie, cele două scrutinuri prezidențiale urmând să aibă loc în septembrie, iar parlamentarele în decembrie.

Todată, PNL și PSD vor merge în prima rundă de alegeri a anului electoral 2024, în iunie, cu o lista de candidați comuni pentru alegerile europene.

Organizarea, în continuare cu nummeroase necunoscute

Coaliția în continuare cumpănește privind modificările pe care vrea să le facă pentru alegerile din 9 iunie, fiind necesare o serie de măsuri care să permită o prezență mai mare, premisele din prezent fiind contrare.

Pentru moment, reprezentanții partidelor politice ale Coaliției au fost mai degrabă neclari privind modificările legislative necesare. Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, membru al Comisiei de administrație, a precizat că discuțiile urmează să fie făcute de juriști, ca să vadă ce modificări urmează să fie făcute în perioada următoare. Și șeful interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a punctat că soluțiile juridice vor veni în curând în ceea ce privește modificările necesare ale legislației.

Despre modificările anului electoral 2024, premierul Marcel Ciolacu a subliniat în cadrul unui eveniment că „simplificarea calendarului electoral prin comasarea alegerilor şi devansarea scrutinului prezidenţial” asigură stabilitatea, protejând viitorul economic al țării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite