Cîmpeanu, despre acuzațiile de plagiat: Un fel de habarniști. Moțiune simplă împotriva ministrului Educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Câmpeanu susţine că lucrarea în care este acuzat că a plagiat a fost realizată în mod profesionist, respectând toate regulile. Doua partide din opoziţie anunță că depun moţiune simplă împotriva ministrului.

USR și Forța Dreptei depun moțiunea simplă de cenzură împotriva lui Sorin Câmpeanu FOTO: Arhivă
USR și Forța Dreptei depun moțiunea simplă de cenzură împotriva lui Sorin Câmpeanu FOTO: Arhivă

„Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice, a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei", a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației s-a arătat curios de faptul că „după ce au fost preocupaţi de o teză de doctorat susţinută în anul 2000, acum sunt preocupaţi de caiete de seminar, sunt convins că vor ajunge la lucrările de control din clasa a şaptea şi sunt convins că vor găsi că la un moment dat am copiat ceva rezolvări dintr-o culegere de probleme sau dintr-un manual de matematică, după care sunt convins că vor găsi şi ceva ciorne de prin şcoala gimnazială".

O nouă moțiune împotriva ministrului Educației

În urma izbucnirii scandalului acuzațiilor de plagiat la adresa lui Sorin Câmpeanu, partidele USR și Forța Dreptei au anunțat că depun o moțiune simplă împotriva ministrului Educației.

„USR şi Forţa Dreptei depun o moţiune simplă împotriva ministrului Câmpeanu, care se numeşte "România educată să fure". Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine. Sorin Cîmpeanu trebuia să plece demult. Am văzut o nouă investigaţie de presă care arată că e pus lupul paznic la oi de către domnul Iohannis şi susţinut de către PSD şi PNL", a afirmat Moşteanu, liderul deputaților USR, în plenul Camerei Deputaților.

Acuzații de plagiat și scandal pe noile legi ale Educației 

Potrivit publicației PressOne, "ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit în anul 2006, cu modificări neînsemnate", 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

În textul moțiunii simple împotriva lui Sorin Cîmpeanu, membrii USR ai Parlamentului au subliniat că au trecut doar trei luni de la ultima moțiune depusă împotriva liderului de la Educație, iar ministrul „a reușit să aducă la disperare pe toată lumea care vrea un sistem normal de educație în țara asta”. 

„Promovarea impostorilor poate nu este problema cea mai arzătoare acum pentru elevi și părinți, dar este pentru viitorul acestei țări”, mai susțin membrii USR, acuzând, de asemenea, că proiectul de lege pentru învățământul superior prevede că „ministrul Cîmpeanu îi dă puteri sporite rectorului Cîmpeanu și îl absolvă de orice vină pe plagiatorul Cîmpeanu”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite