Boloș: Trebuie să decid între viața din biserică și cea de partid. Alegerea mea este biserica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor susține că are o responsabilitate suplimentară față de restul miniștrilor din cabinetul Ciolacu, fiind în situația dintre a alege între viața bisericească și cea de partid. Marcel Boloș a punctat că „deocamdată, alegerea lui este biserica”.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: Inquam Photos
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: Inquam Photos

„Eu am în spate o responsabilitate suplimentară față de ei și eu trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid și, deocamdată, prefer biserica”, a declarat Marcel Boloș la Interviurile Digi24.

Ministrul Finanțelor a punctat că este preot misionar și că își dorește să rămână în continuare.

Chestionat dacă conducerea PNL în presează să se înscrie în partid, Marcel Boloș a punctat că nu: „Nu mă determină să iau o decizie. Pentru moment alegerea mea este biserica”.

Gânduri de demisie

Ministrul Finanțelor susține că a vrut să își dea demisia din funcție pentru că nu a putut avansa cu niciuna dintre măsurile discutate.

„Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate, astfel încât să avem această ajustare și reintrare într-o normalitate. Nu neg în continuare. E dreptul meu. Dacă nu putem să facem nimic”, a precizat Marcel Boloș la Digi24.

Marcel Boloș a punctat că ministrul de Finanțe are o „responsabilitate anume”.

„A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul”, a explicat oficialul.

Totodată, Boloș a subliniat că ministerul ține deficitul sub control cu mare greutate.

„Vreau să spun apăsat că simulările făcut de Comisia Europeană pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”, a declarat ministrul Finanțelor la Digi24.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite