Marcel Boloș, la un pas de demisie. „Nu am scris-o”. De ce a vrut să-și depună mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut faptul că a vrut să-și dea demisia din funcția de ministru al Finanțelor, fiind nemulțumit de modul cum decurg discuțiile în Coaliție pe tema măsurilor fiscale.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș FOTO Arhivă Adevărul
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș FOTO Arhivă Adevărul

Demnitarul a făcut precizările în cadrul unui interviu la Antena 3 CNN, miercuri după-amiază. „Am vorbit de posibilitatea de a demisiona. Nu am scris-o”, a declarat Boloș, fiind întrebat de discuțiile purtate cu premierul Marcel Ciolacu, privind o posibilă demisie.

Întrebat de câte ori ar fi adus acest subiect în atenția premierului, ministrul nu a vrut să dea detalii: „Nu pot să vă spun”, a completat Boloș, care a vorbit de nemulțumirile sale. „Repet. Această situație o avem (n.r. - referitoare la reformele din PNRR și măsurile fiscale), pentru că acestea sunt angajamentele asumate de România prin PNRR și avem și situația de deficit bugetar excesiv”.

Condișia rămânerii în Guvern

Ministrul a fost întrebat și despre condiția sau condițiile puse pentru a rămâne pe funcție, demnitarul răspunzând: „Măsurile pe care le-am prezentat sunt măsuri dificile. Supărarea mea a venit în urma faptului că aceste măsuri nu le definitivăm și nu intrăm în normalitate, iar zilnic se adâncește deficitul bugetar”.

Însă demnitarul a subliniat că până la urmă momentul adoptării măsurilor și forma finală a acestora ține de factorul politic, dat fiind că Puterea e cea care și va suma „costul politic”.

Pensii mai mari cu 14%

Tot în interviul de la Antena 3 CNN, Marcel Boloș a vorbit și de posibila creștere a pensiilor. „Am luat în calcul și am făcut toate proecțiile bugetare cu un impact bugetar de 16 miliarde de lei”, a precizat ministrul. Chestionat dacă e vorba de o creștere de 14% a acestora, Boloș a punctat: „În jurul acestui procent (n.r. - 14%). Procentul final îl va anunța Coaliția de guvernare, când se va definitiva

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite