Boc: Ce se întîmplă la Siret este o expresie a funcţionării statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce s-a întâmplat la Vama Siret "este o expresie a funcţionării statului de drept şi a toleranţei zero faţă de corupţie în România", a declarat premierul Emil Boc.

"Ce se întâmplă în privinţa vameşilor este o dovadă a faptului că, aşa cum am spus de foarte multe ori, există toleranţă zero faţă de actele de corupţie. Dacă sunt vinovaţi, să răspundă în faţa legii ca orice funcţionar şi cetăţean, iar statul de drept să funcţioneze. Ce se întâmplă la vamă este o expresie a funcţionării statului de drept şi a toleranţei zero faţă de corupţie în România", a spus Emil Boc.

Emil Boc a apreciat că România a îndeplinit şi îndeplineşte standardele aderării la spaţiul Schengen.

"România a îndeplinit şi îndeplineşte standardele aderării la Shengen. Ceea ce noi am cerut şi cerem în continuare este să ni se aplice aceeaşi unitate de tratament care s-a aplicat şi altor state care au aderat la Spaţiul Shengen şi de a nu fi aduse în ecuaţie alte criterii care nu ţin de aderarea României la Shengen", a mai spus Emil Boc.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a arătat că toate rapoartele au confirmat faptul că România şi-a "făcut aşa cum trebuia treaba". 

"Aşteptăm ca în 2011 să primim ce trebuie să primim, să fim primiţi cum se cuvine în spaţiul Schengen, cu toate drepturile pe care le au toate ţările membre ale Uniunii Europene", a subliniat Traian Igaş.

Prezent şi el la Alba Iulia, fostul ministru de Interne Vasile Blaga a declarat că vor mai fi şi alte situaţii de acest gen.

"Dumneavoastră credeţi că aceste lucruri au fost începute acum ca să dăm bine la Schengen? Nu pot să vă spun mai mult, că am fost ministru de interne, dar vă spun un singur lucru: dacă unii spun că au fost supravegheaţi din septembrie, câteva luni durează legendarea unei astfel de acţiuni, deci au început cu multe luni înainte de septembrie. Şi o să mai vedeţi", a afirmat Vasile Blaga în faţa jurnaliştilor.

Potrivit acestuia, "lucrurile astea nu se întâmplă pur şi simplu de pe o zi pe alta, pentru că prinzi numai peştişorii dacă te arunci să-i înhaţi prima dată"..

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea procurorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Siret arestaţi preventiv pentru luare de mită şi-au ridicat vile de lux în timp-record. Construcţiile moderne din Suceava, Rădăuţi şi Siret au fost răscolite de mascaţi şi de procurorii DNA în căutarea de dovezi în dosarul „Şpagă la Vama Siret“. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite