Anca Dragu anunţă că toţi cei 700 de salariaţi de la Senat iau „spor de antenă”: La Senat nu am găsit sporuri incorecte. Personal, nu sunt adepta sporurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinta Senatului, Anca Dragu. FOTO: Facebook/ Anca Dragu
Preşedinta Senatului, Anca Dragu. FOTO: Facebook/ Anca Dragu

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, anunţă că nu sunt „sporuri incorecte” în instituţie, fiind acordate doar patru sporuri, însă unul dintre ele este cel de antenă, primit de toţi cei 700 de funcţionari. „Cred că fiecare în ziua de astăzi ne desfăşurăm activitatea în apropierea unor antene şi avem un telefon mobil”, a afirmat Dragu, precizând că nu este adepta sporurilor.

„La Senat nu am găsit sporuri incorecte. De fapt, sunt doar vreo 4 sporuri – de condiţii de muncă, de antenă, sporul de noapte, sporul de doctorat. În total am numărat ca 8-9% din totalul anvelopei salariale reprezintă sporuri, este un procent foarte decent”, a declarat, vineri, la Digi 24, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că sporul de antenă este primit de toţi cei 700 de salariaţi de la Senat.

Întrebată dacă i se pare corect acest spor, Dragu a afirmat: „Cred că fiecare în ziua de astăzi ne desfăşurăm activitatea în apropierea unor antene şi avem un telefon mobil. Personal nu sunt adepta sporurilor, salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii şi condiţiile dificile”.

În plus, Dragu a precizat că „vreo 17 persoane au spor de doctorat”. „Este un spor destul de bizar”, a mai afirmat Dragu.

Preşedinta senatului a mai precizat că trebuie analizate legile prin care sunt acordate sporurile şi „luată o decizie”.

„Cred că putem să ne auzim într-o lună de zile să vedem care este situaţia sporurilor şi ce trebuie făcut acolo”, a mai afirmat Dragu.

Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a declarat că sporurile în sistemul public, cu câteva excepţii, au apărut precum pensiile speciale şi „cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic şi a fost aproape de decident a obţinut un spor”. Ea a adăugat că, potrivit informaţiilor pe care le-a centralizat, sunt peste 50 de tipuri de sporuri, de la cel pentru condiţii de stres sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate şi pentru păstrarea confidenţialităţii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite