Anca Dragu: Mi se pare un buget foarte bine făcut. Premierul va avea un dialog foarte bun la Bruxelles, pentru că ştie economie şi ştie să o spună în engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu/ Facebook

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a afirmat, vineri, că bugetul „este foarte bine făcut” şi reflectă responsabilitate, dar şi că este nevoie de „o reducere a cheltuielilor”. Dragu a mai spus că Florin Cîţu, aflat în prezent la Bruxelles, ştie să explice viziunea guvernului, fiind printre puţinii premieri ai României care ştiu şi economie şi o pot explica în limba engleză, încât să fie bine înţeles de liderii europeni.

„Mi se pare un buget forte bine făcut şi ştiu că s-a lucrat foarte mult la Ministerul Finanţelor în ultimele săptămâni. Este o soluţie foarte bună pentru acest buget pentru că este reflectă două lucruri: 1. Responsabilitate 2. Viziune şi dezvoltare”, a afirmat, vineri, Anca Dragu, la Digi 24.

Preşedinta Senatului susţine că „trebuie să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor”.

„Aşa merge treaba. Trebuie să arătăm un mic efort de revenire într-o logică firească. Trebuie să ţinem un deficit sub control”, a precizat Dragu.

Anca Dragu a mai spus că deficitul de 80 de miliarde de lei „este foarte mult”. Nu în ultimul rând, referindu-se la deficitul de 102 miliarde de lei de anul trecut, aceasta a spus: „102 miliarde de lei înseamnă toată anvelopa de salarii de la stat într-un an, înseamnă mai mult decât pensiile într-un an – astea sunt vreo 90 de miliarde de lei Este o sumă uriaşă deficitul de anul trecut. (...) Trebuie să fim responsabili.”

Întrebată dacă liderii de la Bruxelles ar putea avea obiecţii la deficitul mare al României, Dragu a spus: „Eu sunt convinsă că premierul Cîţu va avea un dialog foarte bun la Bruxelles, în primul rând pentru că ştie economie şi ştie să o spună şi în limba engleză. Nu am avut foarte mulţi premieri sau miniştri de finanţe care să poată să facă asta. Într-adevăr este o persoană de încredere acolo.”

Citeşte şi:

Cîţu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia

Premierul Florin Cîţu, întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite