Alfred Simonis va fi numit președinte interimar al Camerei Deputaților. Cine este noul șef de grup al deputaților PSD SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Alfred Simonis a demisionat astăzi din funcția de președinte de grup al deputaților PSD și va prelua funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților până în luna septembrie, atunci când ar urma să se voteze viitorul președinte al Camerei, potrivit surselor „Adevărul”.

Alfred Simonis, președinte interimar la Camera Deputaților FOTO: Facebook
Alfred Simonis, președinte interimar la Camera Deputaților FOTO: Facebook

Mai exact, Alfred Simonis și-a dat demisia din funcția de președinte de grup al deputaților social-democrați pentru a putea fi vicepreședinte al Camerei Deputaților și de a ajunge președinte interimar, adică un vicepreședinte cu atribuții de președinte. O situație similară a fost și la Senat când Alina Gorghiu a fost numită președinte interimar. 

Votul de numire în funcție al lui Alfred Simonis ar urma să aibă loc la următorul plen al Camerei, cel mai probabil joi.

După demisia lui Alfred Simonis, funcția de președinte de grup al deputaților PSD va fi preluată de către Ciprian Șerban. Deputatul PSD de Neamț a fost până în luna februarie 2022 vicelider de grup al PSD. Din luna februarie 2023 acesta a preluat funcția de vicepreședinte în Biroul Permanent.

Bode, vicepreședinte la Camera Deputaților

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că în şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL s-a decis ca Lucian Bode va fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul lui Florin Roman. Validarea ar urma să aibă loc joi.

„Acum, la nivelul grupului deputaţilor, s-a luat decizia ca domnul secretar general să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală şi activitatea politică la nivelul PNL”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat de ce Lucian Bode nu se mai regăseşte în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu.

Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern.  

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD ar urma să meargă în Parlament pentru votul de încredere până la finalul săptămânii. Astfel, miercuri ar urma să aibă loc interviurile din comisiile de specialitate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite