A „explodat mămăliga”. Deputatul Pirtea atacă dur conducerea PNL Timiș

0
0
Publicat:

PNL Timiș „fierbe”: deputatul liberal Marilen Pirtea, prim-vicepreședinte al filialei, a lansat un atac extrem de dur la adresa conducerii filialei în fruntea căreia se află un tandem.

Marilen Pirtea (stânga) i-a atacat dur pe Alin Nica și Dănuț Groza FOTO Banatul Azi
Marilen Pirtea (stânga) i-a atacat dur pe Alin Nica și Dănuț Groza FOTO Banatul Azi

PNL Timiș, condus de tandemul Alin Nica (președinte CJ Timiș și al PNL Timiș) - Dănuț Groza (primar al orașului Sânnicolau Mare și secretar general al PNL Timiș), stă pe un butoi cu pulbere. Deputatul Marilen Pirtea, prim-vicepreședinte al PNL Timiș, a lansat, într-un mesaj intern, fără a da vreun nume, un atac extrem de dur la adresa conducerii filialei.

Pirtea, care este și rector al Universității de Vest Timișoara, spune în mesajul facăut public de debanat.ro că „rând pe rând oamenii «bipezi» sunt înlăturați, rămânând în scenă așa zisa «Gardă Pretoriană» a slugilor și a celor cărora le este teamă…teamă generată de impostură, teamă generată de lipsa de profesionalism, teamă generată de iminenta pierdere a sinecurilor la care sunt legați”.

„Nu ni s-a prezentat nicio strategie, nicio viziune a filialei și niciun plan de acțiune. Din ce se vede, poate greșesc, se lucrează mai mult la binele personal și consolidarea propriilor poziții, nu a colectivității și a PNL Timiș în ansamblul său! (…) Amenințarea cu… «pixul meu» a tot puternic, e un apanaj al dictaturii”, a mai transmis deputatul Pirtea, care spune că, deși este prim-vicepreșesinte al PNL a fost înlăturat de la luarea deciziilor.

Reacția lui Alin Nica: alegeri interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Timișoara

După mesajul lui Pirtea, Alin Nica a convocat  birourile de conducere ale PNL Timiș, PNL Timișoara și TNL Timiș, hotărându-se ca pentru alegerile din 2024 candidatul la Primăria Timișoara să fie desemnat în urma unei competiții interne în care candidatul să fie desemnat prin vot de membrii PNL.

Eu consider că prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice candidat la o funcție publică este să fie dorit de membrii de partid. De aceea, vă propun să lansăm aceste alegeri primare în primul rând pentru candidatul la Primăria Timișoara. Oricine se poate înscrie în cursă. Candidații își vor face campanie în interiorul partidului și apoi urmează votul membrilor. Cel care obține majoritatea de voturi din partea membrilor PNL va fi desemnat candidat la Primăria Timișoara”, a anunțat Alin Nica în cadrul ședinței comune.

„Vom elabora un regulament clar și transparent și, astfel, vom alege cel mai bun candidat la Primărie. Putem apoi extinde acest mod de lucru și pentru consilierii locali, pentru cei județeni. pentru președintele CJT și pentru parlamentari”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Contactat de „Adevărul”, viceprimarul Cosmin Tabără, care este și președinte al PNL Timișoara, a declarat că „în funcție și de discuțiile cu colegii și de tot ce se desfășoară” ia în calcul o înscriere în cursa internă pentru a fi desemnat candidat.

Marilen Pirtea a refuzat să spună dacă intră în cursa internă, limitându-se să spună că „trebuie făcută ordine în partid”.

La rândul său, fostul primar Nicolae Robu și-a anunțat deja intenția de a fi candidat din partea PNL, dacă se dorește acest lucru. În caz contrar, Robu a spus că va candida independent. Fotul primar al Timișoarei, care este încă membru PNL, nu a putut fi contactat pentru a spune dacă intră în cursa internă din PNL Timiș pentru a fi desemnat candidat la alegerile locale din 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite