După haosul creat de reducerile la Nutella, consumatorii francezi s-au luptat şi pentru reducerile la Pampers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că vânătoarea de reduceri în Franţa nu este pentru cei cu inimă slabă, după ce consumatorii francezi s-au trezit iar într-o goană nebună, de data aceasta pentru achiziţionarea de scutece.

Săptămâna trecută reducerile masive la crema de ciocolată Nutella a făcut ca sute de clienţi ai unui lanţ de supermarketuri să-şi piardă cumpătul, unii recurgând la chiar la acte de violenţă precum trasul de păr.

Marţi dimineaţă, după ce lanţul de supermarketuri Intermarche a tăiat 70% din preţul pachetelor de scutece consumatorii francezi s-au trezit iar în lupte aprinse în magazinele din nordul ţării, din Le Mans, Lambres-lez-Douai şi Metz.

Lanţul de magazine în cauză a redus „mega pachetele” de scutece Pampers de la 23,95 euro pentru 86 de bucăţi, la doar 7,18 euro conform cotidianului Le Parisien. În unele oraşe sute de clienţi au aşteptat deschiderea magazinelor.

„A fost oribil. A scăpat total de sub control”, a declarat pentru un cotidian local directorul unui supermarket din localitatea Metz. „În jur de 250 de oameni erau deja în faţa magazinului înainte de a deschide, doar pentru a cumpăra scutece. Unele femei s-au luat la bătaie, astfel încât a trebuit să sunăm la poliţie. Angajaţii noştri au fost pur şi simplu copleşiţi de această situaţie”.

Situaţii similare au fost raportate şi în alte localităţi: în Lambres, peste 100 de clienţi erau în faţa magazinului înainte de ora 8; în nord-vestul Franţei unele cozi depăşeau chiar şi zece metri în lungime, conform unor martori care au spus că „în 30 de secunde, nu mai era nimic pe raftul cu scutece”.

Deşi scenele din supermarketurile din Franţa au stârnit amuzamentul spiritelor critice din mediul online, aceste reduceri substanţiale au atras şi atenţia autorităţilor. Agenţia de protecţie a consumatorului şi anti-fraudă a anunţat că intenţionează să lanseze o anchetă cu privire la promoţiile la Nutella.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite