Deprecierea rublei afectează Rusia într-un punct „sensibil”: preţul prezervativelor a crescut

Deprecierea
rublei afectează Rusia într-un punct „sensibil”: preţul
prezervativelor a crescut

Preţul prezervativelor din Rusia e în continuă creştere. FOTO: Paul Keller/Flickr

Criza economică i-a lovit pe ruşi într-un punct considerat cel mai sensibil, informează într-un articol de vineri „The Moscow Times” care relatează că preţurile prezervativelor s-au majorat în puternica ţară de la est cu 15 procente şi probabil vor continua să crească.

Rubla s-a depreciat faţă de dolarul american cu 44% de la începutul acestui an, iar moneda rusă continua căderea sa liberă, ceea ce face ca importurile de bunuri, inclusiv prezervative, să fie tot mai scumpe.

Rusia nu are propriile plantaţii de arbori de cauciuc, precizează vineri site-ul de ştiri Rusnovosti.ru, care citează un reprezentant al unui grup sindical farmaceutic.

Prezervativele sunt de obicei fabricate din latex natural, colectat din arbori tropicali. O importantă cantitate din latexul produs în prezent este obţinut din plantaţiile de arbori de cauciuc din sud-estul Asiei.

Din câte se pare, potrivit „The Moscow Times”, criza economica le afectează până şi viaţa sexuală celor din Rusia : presa din doua regiuni a relatat săptămâna trecută ca prostituatele locale şi-au majorat tarifele sau şi le-au fixat în dolari.

„Fetele nu pot lucra in pierdere”, a declarat un patron de bordel, potrivit sursei citate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările