Cei mai duri oameni din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la sportivi de legendă la oameni simpli care au fost puşi în situaţii disperate, cei mai duri oameni din istorie au depăşit barierele mentale în moduri uluitoare. Puteţi citi în continuare o selecţie a celor mai duri oameni din istorie, ale căror poveşti pot fi oricând o motivaţie de a vă depăşi limitele.

Cei mai duri oameni din istorie – Muhammad Ali

Fostul boxeur profesionist Muhammad Ali a fost o inspiraţie nu doar pentru practicanţii acestui sport datorită stilului său de a se prezenta în faţa adversarilor, unul total lipsit frică. La trei ani după ce a devenit campion mondial la categoria grea, el a refuzat să se înroleze în armata SUA datorită religiei sale, cât şi a convingerilor pe care le avea cu privire la răboiul din Vietnam. Luptele sale cu Joe Frazier, trei la număr, sunt considerate şi astăzi unele dintre cele mai bune din istoria boxului.

Cei mai duri oameni din istorie – Leonid Rogozov

Rogozov era un fizician apreciat şi un tânăr talent al chirugiei când a hotărât să renunţe la a-şi termina disertaţia pentru a se alătura unei expediţii sovietice în Antarctica. În cadrul acesteia, Leonid Rogozov lucra în trei ture, ca doctor al expediţiei, meteorolog asistent şi şofer pe vehiculul de mare tonaj pe care îl aveau în dotare. După 36 de zile pe mare, Rogozov a făcut peritonită şi a decis să se opereze de unul singur, înlăturându-şi apendicele, după care, la câteva zile de la operaţie, s-a întors la muncă.

Cei mai duri oameni din istorie – Leonidas

Leonidas a fost regele erou al Spartei, un bărbat pe cât de puternic, pe atât de curajos. El a rămas în istorie pentru cum a reuşit să-şi conducă armata de 300 de spartani în timpul luptei de la Termopile, în care a făcut faţă unai armate de 200.000 de persani. Leonidas şi cei 300 de soldaţi au ucis în două zile de lupte 20.000 de persani. În cele din urmă, armata spartană a fost trădată, iar Leonidas şi spartanii săi au fost atacaţi din toate părţile de persani, luptând cu vitejie până la ultimul om. Astfel, Leonidas a rămas în istorie ca fiind regele erou care şi-a condus oştenii din prima linie.

Cei mai duri oameni din istorie – Mitsuyo Maeda

Cunoscut ca fiind tatăl Jiu-Jitsu-ului Brazilian, Maeda a dezvoltat un stil de luptă care combina o serie de tehnici pe care le-a învăţat în luptele sale împotriva oricui îl provoca, în arene din Japonia, Americi, Marea Britanie, Belgia, Spania şi din insulele din Caraibe. Astfel, Maeda a combinat tehnici din sumo, judo, jiu-jitsu, lupte greco-romane, box, karate şi alte stiluri libere de luptă cu propriile sale invenţii, ajungând la un palmares de peste 2000 de lupte profesioniste câştigate. Realizările acestuia i-au adus titlul de „Cel mai dur bărbat care a trăit vreodată”.

Cei mai duri oameni din istorie – Bruce Lee

Bruce Lee este este persoana care şi-a pus cel mai puternic amprenta asupra artelor marţiale. Acesta era recunoscut pentru capacitatea imensă de efort şi pentru determinarea sa de a deveni cât mai puternic posibil. Acesta realiza 800 de sărituri la coardă după sesiuni lungi de mers cu bicicleta şi îşi întărea pielea lovindu-şi mâinile de bucăţi mari de piatră de peste 500 de ori pe zi. 

Cei mai duri oameni din istorie – Aaron Rahlston

În aprilie 2003, Rahlston s-a aventurat de unul singur în Canionul Blue John, fără a anunţa pe cineva unde merge. La un moment dat, un bolovan suspendat pe are îl escalda s-a dislocat şi a căzut peste braţul său, ţintuindu-l pe alpinist în locul respectiv pentru aproape o săptămână. În tot acest timp, el şi-a petrecut vremea încercând să-şi elibereze braţul, ştiind că nu va rezista mult, dată fiind rezerva de apă pe care o avea la el, de doar 350 de mililitri. În a treia zi a luat decizia să-şi amputeze braţul, dar nu avea uneltele necesare pentru asta. După ce a rămas fără apă în a cincea zi, acesta a înregistrat un mesaj de adio pentru familia lui. În amurgul următoarei zile i-a venit ideea să-şi rupă braţul, ca mai apoi să-l poată amputa cu un briceag multifuncţional. Operaţiunea a durat o oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite