Wimbledon a unit lumea în susţinerea ruşilor: Navratilova, dezgustată de decizia britanicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martina Navratilova, şocată de ce s-a decis în Marea Britanie
Martina Navratilova, şocată de ce s-a decis în Marea Britanie

Trăim într-o lume în care unele gesturi şi decizii devin atât de exagerate, încât produc un efect de bumerang. Mişcarea „Black Lives Matter“, cu statul în genunchi, a fost un prim exemplu concret. Apoi, am văzut ce a născut discriminarea pe baza vaccinării. Iar acum asistăm la discriminarea pe baza naţionalităţii.

Anul 2022 pare a fi unul în care tenisul şi-a propus să organizeze nişte turnee majore „pătate“. De care să ne aducem aminte, peste ani, din motive nedorite.

Tonul a fost dat de Australian Open, precedat şi umbrit de acel fiasco în care Novak Djokovici a fost expulzat pe motiv că...  nu era vaccinat! Acum, Wimbledon (27 iunie – 10 iulie) a „reuşit“ să excludă nu doar un sportiv, ci o armată de sportivi. Vorbim despre cei din Rusia şi Belarus. Care nu vor fi înscrişi în turneu, după decizia anunţată de organizatori.

Doar că, în loc să fie salutată de lumea civilizată, această hotărâre a provocat revoltă într-un sport individual în care nimeni nu joacă pentru culorile ţării. Oricum, steagurile celor două state agresoare, Rusia şi Belarus, fuseseră şterse deja din dreptul jucătorilor proveniţi din aceste ţări, în întrecerile ATP şi WTA. De aceea, cele două circuite au şi condamnat vehement decizia excluderii sportivilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon 2022.

Iar după Novak Djokovici, revoltat şi el de ce au făcut britanicii, acum şi legendara Martina Navratilova (65 de ani), cu 18 titluri de Grand Slam în palmares, s-a arătat dezgustată de direcţia în care se îndreaptă lumea, odată cu anunţul organizatorilor turneului de la Wimbledon. Potrivit Eurosport, Navratilova a condamnat vehement faptul că vom avea un alt Grand Slam din care vor lipsi jucători din motive fără legătură cu sportul.

Ce a spus Martina Navratilova?

*Sunt dezamăgită, îmi vine să plâng. Suspendarea e o greşeală. Simpatizez cu adevărat cu întregul popor ucrainean, dar acest pas e complet inutil. E o decizie greşită. Se întâmplă atât de multe lucruri rele în lume în tot acest timp, iar această decizie nu va face pe nimeni să se simtă mai bine.

*Mulţi jucători din Rusia şi Belarus s-au pronunţat împotriva aşa-zisei operaţiuni speciale. Iar acum ei pot juca doar după ce părăsesc ţara. Eu a trebuit să fac acest lucru în 1975 din cauza regimului totalitar. Acum vrem ca ei să o facă din cauza politicii. Pot înţelege suspendarea echipelor naţionale, dar nu la nivel individual, atunci e greşit. 

*Mi-aş dori foarte mult ca această decizie să fie anulată, dar cred că e prea târziu. Acum cred că e mult mai uşor să o acceptăm decât să o anulăm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite