Englezii au tăiat în carne vie: Rusia şi Belarus, excluse oficial de la Wimbledon! Comunicat acid

0
0
Rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, afară de la Wimbledon 2022
Rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, afară de la Wimbledon 2022

Ceea ce Reuters a anunţat de dimineaţă, cu interzicerea participării sportivilor proveniţi din cele două state agresoare, s-a confirmat printr-un comunicat oficial pus pe site-ul turneului de la All England Club.

E clar: Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie) se va juca fără nume grele din cele două circuite, după cum Adevărul a explicat aici.

Iar asta pentru că organizatorii celui de al treilea Grand Slam al sezonului au confirmat pe site-ul oficial că vor recurge la o pedeapsă şi mai dură faţă de ce exista până acum în turnee. Din 24 februarie, de când a început invazia Ucrainei, întrecerile ATP şi WTA s-au mulţumit să şteargă steagurile din dreptul sportivilor proveniţi din Rusia şi Belarus. Acum, la Wimbledon, pur şi simplu, înscrierile sportivilor din aceste ţări vor fi refuzate!

Ce s-a scris pe site-ul turneului de la Wimbledon?

*Împărtăşim condamnarea universală a acţiunilor ilegale ale Rusiei şi am analizat atent situaţia, în contextul responsabilităţii noastre în faţa jucătorilor, în faţa comunităţii şi în faţa sportului din UK. De asemenea, am luat în considerare politica Guvernului britanic legat de federaţii şi evenimente sportive.

*În faţa unei agresiuni militare nejustificate, fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul din Rusia să culeagă orice fel de beneficiu prin participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus la Wimbledon.

*Astfel, e intenţia noastră, cu cele mai mari regrete, să refuzăm înscrierile pentru jucătorii din Rusia şi Belarus la ediţia din 2022.

CITEŞTE ŞI:

CTP salută iminenta excludere a ruşilor de la Wimbledon printr-un editorial savuros

Ruşii, sfidători în faţa excluderii de la Wimbledon: Răspuns tăios din partea Moscovei

Reuters aruncă bomba zilei în sport: Ruşii vor fi excluşi de la Wimbledon! Cele mai afectate vedete

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite