Wellington, la fel ca Dani Alves: ce riscă Rapid după ce episodul de la Chiajna a ajuns şi la UEFA. Amenda va fi uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dani Alves a mâncat banana aruncată spre el din tribune
Dani Alves a mâncat banana aruncată spre el din tribune

Giuleştenii aşteaptă verdictul Federaţiei Române de Fotbal şi riscă enorm din cauza comportamentului unui huligan. Asta deoarece cazul va fi analizat şi de forul european.

Avocat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Cristian Jura, a spus la Look TV că incidentul cu Wellington va fi analizat şi de UEFA. „E o situaţie extrem de regretabilă şi de ruşinoasă. Acest caz va ajunge pe masa UEFA, iar Rapid riscă sancţiuni suplimentare faţă de cele dictate de FRF“, a spus Jura. 

Totuşi, în luna aprilie, atunci când un huligan din galeria celor de la Villarreal a aruncat cu o banană spre Dani Alves, forul european n-a dictat nicio sancţiune împotriva clubului Villarreal. Ce decizii s-au luat atunci: Federaţia Spaniolă a amendat Villarreal cu 12.000 de euro, iar oficialii echipei au identificat huliganul, antrenor la o grupă de copii şi juniori la club, şi i-au interzis să mai vină vreodată la meciurile „submarinului galben“ de pe teren propriu. 

Acum, în cazul Rapidului, regulamentul prevede o amendă maximă de aproximativ 16.000 de euro şi disputarea unui meci fără spectatori. Totuşi, în regulament se precizează că se pot da sancţiuni şi mai dure în cazul rasismului, de la zece jocuri fără spectatori până la pierderea unui meci la masa verde şi chiar depunctare. E greu de crezut însă că Rapid va primi mai mult de o amendă, urmând să dispute şi câteva partide de acasă fără spectatori.

12.000 de euro a fost amenda primită de Villarreal, după ce un huligan a aruncat cu o banană în Dani Alves într-un meci cu Barcelona, în aprilie.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite