Viitorul sună bine. România U21 învinge Ucraina, în preliminariile EURO şi are şanse de calificare la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a României U21 a învins omoloaga ei din Ucraina, într-un meci disputat, joi, şi încheiat cu scorul de 3-0.

Cele trei reuşite ale echipei noastre au purtat semnăturile lui Olimpiu Moruţan (75') şi Adrian Petre (80'), care a marcat al doilea gol deşi era proaspăt intrat pe teren. Acelaşi Adrian Petre a reuşit „dubla” şi a parafat scorul de 3-0, printr-o reuşită în prelungiri (90+4'), cu toate că România rămăsese în inferioritate numerică, după eliminarea lui Marius Marin (85'), care s-a aflat chiar la meciul său de debut pentru naţională.

România a învins detaşat echipa naţională a Ucrainei cu jucători sub 21 ani, deşi în partida disputată la Ploieşti, adversarii „tricolorilor” au avut în lot şapte campioni mondiali, ceea ce face cu atât mai deosebită victoria selecţionatei lui Mirel Rădoi. Următoarea confruntare pentru România U21 va fi pe 14 octombrie, cu Irlanda de Nord, de la ora 20:30, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, din Voluntari.

La turneu final EURO 2021, se califică direct cea dintâi echipă clasată din fiecare dintre cele nouă grupe, precum şi cel mai bun loc doi. Celelalte echipe de pe poziţiile secunde vor disputa meciuri de baraj, iar ţările gazdă, Ungaria şi Slovenia, vor completa numărul participantelor de la turneul final, în total fiind 16 echipe. România ocupă locul al treilea în Grupa a VIII-a, având un meci câştigat şi unul pierdut şi împărţind grupa cu Finlanda, Danemarca, Ucraina, Irlanda de Nord şi Malta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite