VIDEO / Şi ăsta a jucat la „cămile“? Cel mai bun marcator al campionatului brazilian a venit din Qatar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„S-a dus să joace / să antreneze printre cămile", e un comentariul des auzit, atunci când un român ia drumului Orientului Mijlociu. Un fotbalist care până de curând facea ravagii printre „cămile" e acum cel mai bun marcator din prima ligă braziliană!

Atacantul brazilian, Clemerson de Araújo Soares, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Asia. A început în Japonia, în 2004, după care a trecut în Orientul Mijlociu, unde a stat până în 2010. Fie că a jucat printre „samurai" sau printre „cămile", cifrele sale au fost fabuloase:

*Shimizu S-Pulse (Japonia) - 9 goluri în 29 de meciuri

*Gamba Osaka (Japonia) - 33 de goluri în 33 de meciuri

*Al-Gharafa (Qatar) - 68 de goluri în 86 de meciuri

I-a luat un titlu lui Olăroiu

Cu un astfel de atacant s-a bătut Cosmin Olăroiu în sezonul 2009 - 2010 în care a stat pe banca celor de la Al-Sadd Doha.

Atunci, la capătul unui campionat în care trupa lui Oli a pierdut doar două jocuri în 22 de runde, iar Al-Gharafa doar unul, câştig de cauză a avut formaţia la care a evoluat Clemerson.

Cele 15 goluri înscrise de brazilian au făcut ca la final Al-Gharafa să se claseze pe primul loc cu 53 de puncte, cu trei mai multe decât Al-Sadd, care a terminat pe doi.

Acum face ravagii acasă

Ajuns la 34 de ani, Clemerson s-a întors acasă şi evoluează în prima ligă braziliană, la Nautico. Nu s-ar zice că a jucat printre „cămile" mai multe sezoane.

După opt runde, Clemerson e golgheterul campionatului cu cinci reuşite, înaintea unor nume precum Neymar, Luis Fabiano, Vagner Love sau Juninho Pernambucano.

VEZI FAZE SENZAŢIONALE CU CLEMERSON LA AL-GHARAFA

 VEZI ULTIMUL GOL AL LUI CLEMERSON ÎN BRAZILIA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite