Ungurii uimesc Europa: Rezultat magnific obţinut de naţionala lui Szalai în preliminariile Euro 2020

Ungurii uimesc Europa: Rezultat magnific obţinut de naţionala lui Szalai în preliminariile Euro 2020

Adam Szalai

Dacă tricolorii au pornit cu stângul în preliminarii, în schimb, maghiarii tocmai au dovedit că îşi revin treptat şi cu fotbalul şi sunt capabili de a produce surprize mari.

În 1972, Ungaria termina pe locul 4 la Campionatul European. Apoi, 44 de ani de absenţă de la cea mai mare sărbătoare a fotbalului de pe continent! Până la Euro 2016, când Szalai şi colegii săi au făcut chiar o figură plăcută, înregistrând o victorie, două remize şi o înfrângere în patru meciuri, oprindu-se în 16-imi, după un 0-4 cu Belgia.

Cum au prins, din nou, gustul participării la turneele majore, ungurii ţintesc acum calificarea la Euro 2020 dintr-o grupă cu Slovacia, Ţara Galilor, Croaţia şi Azerbaidjan.

Primul pas l-au făcut greşi, fiind învinşi cu 2-0 în Slovacia. Duminică seară însă, trupa pregătită de Marco Rossi s-a revanşat şi a obţinut un rezultat mare la Budapesta. Cu golurile înscrise de Szalai (34) şi Patkai (76), Ungaria a trecut de vicecampioana mondială, Croaţia la care au jucat vedetele Rakitici, Modrici, Brozovici sau Perisici. Degeaba au condus croaţii cu 1-0 (Rebici 13), fiindcă, la final, au părăsit terenul cu mâna goală.

Iată cum arată clasamentul grupei după două etape:

1. Slovacia 3p
2. Ţara Galilor 3p*
3. Croaţia 3p
4. Ungaria 3p
5. Azerbaidjan 0p*

*Naţionale cu câte un meci disputat

**Primele două clasate ajung la Euro 2020

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: