Un adolescent de 19 ani se pregăteşte să ia startul la un monopost de Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are doar 19 ani şi a devenit deja pilot de Formula 1. Daniil Kvyat, de origine rusă, este pe cale să păşească în lumea strălucitoare, dar şi extrem de periculoasă a competiţiei Formula 1, pentru echipa  italiană Toro Rosso, anunţă CNN.

Kvyat îl înlocuieşte pe pilotul Daniel Ricciardo, care a fost promovat la echipa Red Bull pentru a umple locul vacant lăsat de Mark Webber.

”Este o veste fantastică pentru mine, un vis devenit realitate. Vreau să le mulţumesc celor de la Red Bull şi Toro Rosso pentru că mi-au dat această oportunitate de nepreţuit", a declarat Daniil Kvyat, confirmat pentru un monopost Toro Rosso în cadrul sezonului de anul viitor.

Şeful echipei Toro Rosso, Franz Tost, a declarat despre Kvyat că şi-a câştigat locul de pilot  prin "performanţele deosebite" pe care le-a demonstrat.

"De când am început cartingul, am vrut să ajung în Formula 1 şi acum dorinţa e pe cale să se îndeplinească pentru sezonul viitor”, a mai spus Daniil Kvyat.

Pilotul Kvyat a participat până în prezent la numeroase competiţii precum GP3, Campionatul European de Formula 3 şi Formula Renault 2.0, unde anul trecut a obţinut o clasare pe primul loc după şapte curse câştigate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite