Simona Halep joacă azi de la 15.30 meciul din sferturile de finală cu Anisimova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

După un meci care a părut simplu, cu numărul 4 mondial, Paula Badosa, Simona Halep are programată azi încă o partidă care pare floare la ureche, cu Amanda Anisimova. Drumul spre finală seamănă cu cel din 2019, an în care a luat trofeul

În 2019, când cucerea turneul de la Wimbledon, Simona Halep pierdea doar un set, în al doilea meci, partidă pe care a jucat-o cu Mihaela Buzărnescu. A mai avut dificultăţi şi în sferturile de finală cu chinezoaica Zhang Shuai, atunci când a câştigat primul set la tie-break. În rest, a defilat şi a uimit.

În acest an, după ce a lipsit de pe iarba londoneză în 2020 şi 2021, Halep pare mai hotărâtă. Nu a pierdut niciun set, nu a ajuns în niciun tie-break. Ba mai mult, a dat de pământ cu cel mai dificil adversar de până acum, dacă ne uităm în clasamentul WTA, cu spaniola Paula Badosa, a patra tenismenă în lume.

Simona, locul 18 mondial, a obţinut o victore fără drept de apel în faţa ibericei, pe tabelă fiind afişat, după 59 de minute, 6-1, 6-2. „Cred că am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să treci de ea. Sunt mulţumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine, nici nu m-am gândit că până acum nu am pierdut niciun set. De abia aştept următorul meci, sper să joc la fel de bine. Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani”, a declarat „tricolora” la finalul meciului.

„A fost o zi grea, una pe care vreau s-o uit. Nu am altceva de spus. Cred că totul a mers greşit pentru mine. Halep a făcut un meci bun, însă vreau să vorbesc despre mine. Nu a fost ziua mea. Am încercat, am dat tot ce am avut mai bun. E trist”, a spus Paula Badosa, după eşecul dureros.

Victoria în faţa lui Badosa i-a supărat pe jurnaliştii din peninsulă. „Jocul româncei a sufocat-o. Halep e stabilă, ratează puţin, creşte intensitatea loviturilor pe măsură ce schimburile progresează. Este ca o stâncă impenetrabilă”, au scris ziariştii de la AS. „Halep şi-a găsit stabilitatea după ce a început colaborarea cu experimentatul antrenor Patrick Mouratoglou, cel care i-a fost alături Serenei Williams 10 ani”, au adăugat gazetarii de la Marca.

Şi următorul meci de pe tablou, cel de azi (de la ora 15.30), pare că nu-i va pune probleme lui Halep. De ce? Pentru că acum mai puţin de două săptămâni, Halep a întâlnit-o pe Amanda Anisimova (25 WTA), la Bad Homburg, în sferturile de finală, tot pe iarbă, şi a depăşit-o fără probleme cu 6-2, 6-1. Americana a ajuns iar faţă în faţă cu fostul lider mondial după ce a trecut de Harmony Tan, 6-2, 6-3, şi se aşteaptă la un meci infernal: „E foarte greu să o înfrunţi pe iarbă, iar în Germania a jucat foarte bine. A fost foarte greu pentru mine, deci mă aştept la o luptă dificilă. Sunt convinsă însă că meciul va fi foarte frumos”. În afară de meciul din Germania, cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori, Anisimova câştigând o dată, în 2019, cu 6-2, 6-4, în sferturile de finală de la Roland Garros.

Accesul în această fază a competiţiei a făcut-o pe Halep să fie în cercul foarte restrâns al jucătoarelor care au reuşit să obţină cel puţin minimum 5 calificări în sferturile de finală de la Wimbledon. Alături de româncă se mai află doar Serena Williams, care a ajuns de 14 ori până în acest punct, şi Venus Williams, care a reuşit 13 prezenţe.

Parcurs Wimbledon

2019

Halep – Sasnovich, 6-4, 7-5

Halep – Buzărnescu, 6-3, 4-6, 6-2

Halep – Azarenka, 6-3, 6-1

Optimi de finală: Halep – Gauff, 6-3, 6-3

Sferturi de finală: Halep – Shuai, 7-6, 6-1

Semifinale: Halep – Svitolina, 6-1, 6-3

Finală: Halep – S. Williams, 6-2, 6-2

2022

Halep – Muchova, 6-3, 6-2

Halep – Flipkens, 7-5, 6-4

Halep – Frech, 6-4, 6-1

Optimi de finală: Halep – Badosa, 6-1, 6-2

Sferturi de finală: Halep – Anisimova (se dispută astăzi)

Semifinale: Tomljanovic sau Rybakina

Finală: Jabeur, Bouzkova sau Maria Tatjana

Nadal nu renunţă

Rafael Nadal (4 ATP) a sosit la Wimbledon cu probleme de sănătate, dar asta nu l-a făcut să cedeze nimic şi a ajuns în sferturile de finală, după ce a trecut de locul 25 mondial, olandezul Van de Zandschulp (6-4, 6-2, 7-6). Spaniolul îl va întâlni azi pe americanul Taylor Fritz, iar în semifinale, dacă ajunge acolo, ar putea da de australianul Nick Kyrgios, care însă trebuie să-l depăşească pe chilianul Christian Garin. Nadal are şansa în acest an să devină primul jucător, după Rod Laver în 1969, care să câştige toate cele patru turnee de Grand Slam în acelaşi sezon, dacă, bineînţeles, va lua şi Wimbledon şi US Open.

Câştiguri substanţiale

Simona Halep are în cont pentru calificarea în sferturile de finală de la Wimbledon 360.000 de euro, iar dacă va ajunge în penultimul act, câştigul creşte la 620.000 de euro. O sumă foarte mare, mai mult de jumătate decât a câştigat în acest an până la concursul din Marea Britanie. După 26 de victorii, 8 înfrângeri şi un turneu adjudecat (Melbourne Summer Set), Halep adunase aproape un milion de eur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite