Surpriză! Steaua o bate pe Dinamo şi la ceea ce "câinii" cred că e marele lor plus!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii lui Dinamo vor cădea pe gânduri după ce vor vedea că au fost "păcăliţi" de Bonetti!

„Dacă-i pun pe dinamovişti să semneze că vor să piardă cu 1-0 în meciul cu noi, ar accepta imediat. Aşa de frică le e să nu ia bătaie rău de tot". Aroganţă sau nu, afirmaţia lui Gigi Becali e susţinută însă de toate datele care înconjoară acest meci.

Steaua are avantaj la toate capitolele

Parcă niciodată în ultimii ani nu a existat o diferenţă aşa de mare între cele două echipe, bazată atât pe rezultatele recente, cât şi pe cifrele care caracterizează formaţiile lui Reghecampf şi Bonetti. Într-o analiză a titularilor care se vor înfrunta duminică, Steaua are un avantaj zdrobitor la toate capitolele.

image

Mai valoroşi, mai înalţi, mai experimentaţi

Primul „11" al roş-albaştrilor valorează aproape dublu faţă de cel al „câinilor", e unul mai experimentat în ceea ce priveşte numărul de meciuri internaţionale, atât la nivel de club, cât şi la cel de naţionale, şi e şi mai bine clădit fizic. Steaua propune o echipă cu o medie de înălţime de 1,84 metri, cu 5 centimetri mai mare decât cea a lui Dinamo, diferenţă care se poate dovedi decisivă la fazele fixe.

Dinamo întinereşte fără tineri

Dar poate cel mai suprinzător capitol la care Steaua îi ia faţa lui Dinamo este la cel al tinereţii echipei. Alibiul invocat permanent de Dario Bonetti atunci când i se reproşează rezultatele slabe ale „câinilor" este cel al proiectului de întinerire al echipei. În spatele acestui argument se pot trece cu vederea lipsa performanţei şi jocul dezamăgitor, conform spuselor italianului.

Steaua are medie de vârstă mai mică!

Numai că lucrurile nu stau tocmai aşa.Dacă facem o comparaţie între echipele folosite de Steaua şi Dinamo în ultima etapă, cu Bistriţa, respectiv Ceahlăul, observăm că media de vârstă a roş-albaştrilor este mai mică decât cea a roş-albilor, 24,9 faţă de 25,9! Ceea ce face ca tot eşafodajul scuzelor lui Bonetti să se prăbuşească.

Niciun titular nu poate juca la naţionala U21

Mai mult, dintre titularii folosiţi în ultimele două meciuri de Dinamo, niciunul (!!) nu este eligibil pentru naţionala de tineret! Cristian Nica şi Steliano Filip, cei care au sub 21 de ani şi ar putea juca la naţionala U21 a lui Săndoi, nu au jucat în partidele recente ale „câinilor", fiind lăsaţi pe bancă de Bonetti.

Tinerii Stelei au progresat

Iar, spre deosebire de Steaua, ai cărei jucători trecuţi pe la naţionala de tineret în campaniile precedente (Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş) au confirmat şi au făcut pasul de mult la naţionala mare, dinamoviştii din campania precedentă a lui Săndoi (Alexe, Ţucudean şi Matei) nu au prins ultimele convocări ale lui Piţurcă.

Click pe poză pentru a o mări!

image

Despre Steaua

Are 9 internaţionali activi în primul 11.

Dintre titularii pe care Reghecampf vrea să-I folosească în meciul cu Dinamo, nouă au jucat în acest an la naţionalele lor, opt români (Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Rusescu, Tănase, Chipciu) şi unul macedonean (Georgievski). Practic, din primul 11, doar Szukala (care ar putea fi convocat la următorul meci al Poloniei) şi Nikolic (convocat la naţionala Muntenegrului la ultima acţiune, dar nu a apucat să debuteze) nu au bifat încă selecţii la reprezentativele lor. Iar pe bancă mai sunt internaţionalii Gardoş şi Adrian Popa, aflaţi în lotul României la ultimele partide.

Tănase a costat mai mult decât tot Dinamo.

Cristi Tănase este jucătorul pentru care roş-albaştrii au plătit cea mai mare sumă din istoria clubului, 1,8 milioane de euro. Cu aceşti bani, Gigi Becali şi-a asigurat însă doar 50% din drepturile asupra lui Tănase, cealaltă jumătate rămânând în posesia lui FC Argeş. Interesant că tot lotul actual al lui Dinamo a fost cumpărat cu 1,75 milioane de euro, adică mai puţin ca Tănase.

Despre Dinamo

Alvarez are mai mult de 60% din selecţii.

În total, în primul 11 al lui Dinamo sunt jucători care au în total 85 de selecţii. Dintre acestea, 52 sunt însă ale lui Alvarez, pentru Honduras, iar 17 ale lui Cătălin Munteanu, ieşit din calculele naţionalei României.

Aproape gratis în această vară.

Dinamo a reuşit „performanţa" de a plăti pentru cei 9 jucători aduşi în această vară doar 50.000 de euro, sumă achitată pentru un singur fotbalist, bulgarul Galchev. În rest, toţi ceilalţi au venit gratis.

Au dat bani doar pentru 20% din lot.

Dinamo a plătit sume de transfer doar pentru 5 fotbalişti din lotul actual, Galchev, Curtean, Strătilă, Luchin şi Naumovski.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite