Surpriză înaintea meciului România - Spania: Un jucător s-a retras de la naţională după 11 ani. Mesajul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are de disputat două partide extrem de importante în această lună, ambele pe teren propriu, în preliminariile Euro 2020.

Cosmin Contra a convocat 24 de jucători pentru „dubla“ cu Spania (joi, ora 21.45, Pro TV) şi cu Malta (8 septembrie, ora 19.00, Pro TV). Prima partidă va fi găzduită de „Arena Naţională“, iar cealaltă de „Ilie Oană“, la Ploieşti.

Printre fotbaliştii la care a apelat Contra nu s-a aflat şi Cristi Săpunaru (35 de ani). Asta în ciuda faptului că, în primele patru meciuri din preliminariile Euro 2020, Săpunaru nu numai că a fost în lot de fiecare dată, dar a fost chiar integralist în confruntările cu Suedia şi cu Norvegia, iar cu Malta a jucat din minutul 35.

Acum, în ciuda faptului că apărătorul celor de la Denizlispor a fost integralist pentru echipa sa de club în primele trei runde din Superliga Turciei, Contra nu l-a mai chemat la lot. Imediat, a venit reacţia lui Săpunaru, care şi-a anunţat retragerea de la naţională!

E o decizie surprinzătoare pentru un fotbalist care a făcut parte din lotul României la Euro 2008, chiar dacă n-a bifat niciun minut la turneul final. Apoi, între iunie 2011 şi noiembrie 2015, Săpunaru a pierdut naţionala, fiind în conflict cu fostul selecţioner, Victor Piţurcă. După plecarea lui Piţi în Arabia Saudită şi instalarea lui Anghel Iordănescu în funcţia de selecţioner, Săpunaru a revenit la naţională şi a prins şi lotul României pentru Euro 2016.

36 de selecţii a adunat Cristi Săpunaru la echipa naţională, în perioada 2008-2019, fără să marcheze.      

Scrisoarea de adio a lui Cristi Săpunaru

Încep prin a spune MULŢUMESC!

A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta ţara şi, în ultima perioadă, să port pe braţ banderola de căpitan al Echipei Naţionale, purtată de mari fotbalişti ai României şi de oameni care acum sunt un model de urmat în viaţă!

Mulţumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea Naţionalei şi la conducerea Federaţiei Române de Fotbal!

Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambiţios şi mai bun.

Tuturor celor care au fost alături de Echipa Naţională şi nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susţineau.

Tuturor colegilor cu care am împărţit vestiarul şi cu care am reuşit să participăm la două Campionate Europene.

Am avut o carieră la care mulţi visează şi sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la Echipa Naţională a României şi să las locul celor tineri şi dornici de performanţă!

Vă mulţumesc şi sper din tot sufletul ca Echipa Naţională să se califice la Campionatul European din 2020!

Hai România!

Cristian Ionuţ Săpunaru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite