Serena, mincinoasă sau victimă: Antrenorul lui Williams a explicat de ce americanca a luat-o raznă la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Finala de la US Open 2018 a adus primul titlu de Grand Slam din carieră pentru japoneza Naomi Osaka (19 WTA), însă acest succes al puştoaicei de 20 de ani, scor 6-2, 6-4, a fost umbrit de scandalul care a avut-o în prim-plan pe Serena Williams (26 WTA).

Aflată la a doua finală de Grand Slam din acest an – prima a pierdut-o la Wimbledon cu Kerber – şi la a 31-a din carieră, americanca de 36 de ani a făcut o criză de nervi în setul doi. 

Totul a pornit după ce arbitrul de scaun, spaniolul Carlos Ramos, i-a dat un prim avertisment, la începutul celui de al doilea set, pe motiv că fostul lider WTA ar fi primit indicaţii din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, aflat în tribune. Serena a negat vehement, deşi, la finalul meciului, Mouratoglou a confirmat că a încercat să-şi sfătuiască eleva: „Am oferit indicaţii. Dar nu cred că Serena s-a uitat la mine. Serena s-a simţit insultată, tratată ca o trişoare, complet umilită, de aceea, a reacţionat aşa“.

Nu vom afla niciodată, dacă Williams a văzut sau nu ce i-a transmis Mouratoglou, însă, cert e că, avertizată de arbitru, americanca şi-a ieşit din minţi. După câteva minute, când şi-a pierdut serviciul, a primit un al doilea avertisment (drept urmare, a început game-ul următor de la 0-15) pentru că şi-a făcut praf racheta de furie. Şi, după alte câteva minute, s-a răstit la arbitru pe care l-a făcut „hoţ“, cu trimitere la momentul primei penalizări! Carlos Ramos n-a tolerat acest comportament şi a avertizat-o pe Serena pentru a treia oară! Astfel, Williams a pierdut din oficiu un game la scorul de 4-3 pentru Osaka! 

„Turbată“, Williams a cerut intervenţia supervizorului meciului şi, cu lacrimi în ochi, a urlat că e nedreptăţită. Chiar dacă s-a mai calmat şi şi-a făcut serviciul la zero, într-un final, a pierdut şi setul doi cu 4-6. 

În 2009 a făcut la fel

A fost a doua finală pierdută cu scandal de Williams la US Open. În 2009, în timpul confruntării cu Kim Clijsters, ea a ameninţat arbitru de tuşă cu moartea, după ce acesta a semnalat un fault de picior, în momentul în care americanca a servit. Cum incidentul s-a petrecut la mingea de meci pentru Clijsters, Serena a primit un avertisment care a echivalat cu pierderea punctului şi a finalei!

A jucat rolul victimei

După înfrângerea cu Osaka, Williams s-a dezlănţuit la conferinţa de presă, unde a continuat să joace rolul victimei. „Nu pot să stau aici şi să spun că n-aş mai fi zis că e hoţ (n.r. – arbitrul de scaun), pentru că el mi-a luat efectiv meciul. Dar am văzut bărbaţi spunându-le arbitrilor multe lucruri, fără să păţească nimic. Iar eu sunt aici pentru a mă lupta pentru drepturile femeilor, pentru egalitate. Şi să-mi ia un game după ce l-am făcut hoţ mă face să simt că e ceva sexist. Pe viitor, femeile puternice se vor putea exprima mai bine datorită celor petrecute astăzi. Poate mie nu mi-a ieşit, dar următoarei persoane îi va ieşi cu siguranţă“, a spus Serena în aplauzele jurnaliştilor americani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite