Serbia, un alt univers! Tribune pline-ochi, la turneul organizat de Novak Djokovici: Thiem a câştigat trofeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici îl felicită pe Dominic Thiem, câştigător în Adria Tour, la Belgrad. Foto: Twitter
Novak Djokovici îl felicită pe Dominic Thiem, câştigător în Adria Tour, la Belgrad. Foto: Twitter

Oraşul Belgrad a fost în sărbătoare în weekendul abia încheiat: sârbii au umplut tribunele pentru turneul demonstrativ organizat de liderul mondial, Novak Djokovici, uitând de măşti, distanţare socială şi epidemia de coronavirus. Dominic Thiem a câştigat primul turneu de tenis deschis publicului după pandemie.

Serbia a oferit, din nou, imagini incredibile, după ce, la jumătatea săptămânii trecute, semifinala din Cupă, dintre marile rivale Partizan Belgrad şi Steaua Roşie Belgrad, s-a disputat ca în zilele bune, cu 16.000 de fani ai fotbalului în tribune.

A fost rândul tenisului să declanşeze fiesta, iar întreaga lume, încă paralizată de teama coronavirusului, care ţine închise porţile stadioanelor din Germania până în Spania şi România, a privit de la distanţă imaginile din capitala Serbiei: 2.000 de fani au luat cu asalt tribunele, sâmbătă şi duminică, ocupând locurile firesc în tribune. Prezenţa a patru jucători din Top 20 ATP a garantat succesul, Djokovici avându-i invitaţi pe Dominic Thiem (Austria), Alexander Zverev (Germania) şi Grigor Dimitrov (Bulgaria). Chiar şi starurile tenisului au ignorat toate protocoalele gândite de forurile guvernatoare ale sportului alb: la Adria Tour adversarii s-au îmbrăţişat amical, şi-au strâns mâinile după puncte superbe, au dat autografe fanilor, au beneficiat de ajutorul copiilor de mingi, iar la ceremonia de premiere pe teren s-au adunat cu mic cu mare participanţi, organizatori şi copii de mingi.

Novak Djokovici nu şi-a putut stăpâni lacrimile în faţa propriilor fani. „Au fost câteva zile foarte emoţionante pentru mine şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment“, a declarat jucătorul cu 17 titluri de Mare Şlem în palmares. Liderul mondial a ratat însă finala, fiind învins pentru prima dată în acest an, de conaţionalul Filip Krajinovici (32 ATP). Austriacul Dominic Thiem a câştigat trofeul competiţiei organizate după regulile „Fast4 Tennis“, 4-3(2), 2-4, 4-2 în faţa lui Krajinovici.

Vizita în Muntenegru, anulată

În aceeaşi zi în care la Belgrad a început mini-turul caritabil, se pare că etapa din Muntenegru (27-28 iunie) a fost anulată. Informaţia a fost anunţată de un reputat jurnalist specializat pe tenis, Michal Samulski. Şi asta pentru că autorităţile din Muntenegru au deschis graniţa doar pentru cetăţenii anumitor ţări, care îndeplinesc criteriul impus de Ministerul Sănătăţii, iar Serbia nu a scăzut sub pragul considerat acceptabil de vecinii lor.

Adria Tour a fost gândit ca un eveniment pe cinci săptămâni, care se va încheia cu un meci caritabil la Sarajevo, între Novak Djokovici şi bosniacului Damir Dzumhur,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite