Ronaldo, maşinărie de doborât recorduri! Ce nouă bornă uluitoare a atins atacantul naţionalei Portugaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

Chiar dacă a ajuns la 36 de ani, atacantul portughez nu pare să dea semne de oboseală şi continuă să bifeze noi performanţe.

Sâmbătă, într-un meci amical, Portugalia a învins echipa Qatarului, scor 3-0 (1-0), iar Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul din Europa cu cele mai multe selecţii la echipa naţională, 181. 

Atacantul echipei Manchester United a jucat o repriză în această partidă şi a deschis scorul în minutul 37, celelalte goluri ale gazdelor fiind semnate de Fonte '48 şi Andre Silva '90.

Recordul european fusese deţinut de spaniolul Sergio Ramos, cu 180 de selecţii. Următorul obiectiv pentru Ronaldo ar putea fi depăşirea numărului de selecţii la prima reprezentativă la nivel mondial, ierarhie unde se află acum pe poziţia a cincea, după Soh Chin Ann (Malaysia, 219), Bader Al-Mutawa (Kuweit, 186), Ahmed Hassan (Egipt, 184) şi Ahmed Mubarak (Oman, 182).

La începutul lunii septembrie, Ronaldo a bifat o altă performanţă extraordinară. Lusitanul l-a depăşit atunci pe Ali Daei în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori din istoria echipelor naţionale. Golul înscris sâmbătă în poarta Qatarului a fost cel cu numărul 112 pentru Ronaldo la prima reprezentativă, care are acum cu trei mai multe decât fotbalistul iranian, retras din activitate. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite